ÇALIŞAN ANNELERE DOĞUM İZNİ SON DAKİKA: Doğum İzni Ne Kadar? Doğum İzni Artacak Mı? 657 Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Hakkı Kaç Gün?

Hem çalışan hem de anne olmayı iple çeken kadınların gündeminde ilk sırada yer alan doğum izni son dakika açıklaması geldi. Kadınları ilgilendiren destek paketi yola çıktı. Doğum izni sürelerini yeniden belirleyecek olan düzenlemede son aşamaya geçildi. Peki, doğum izni ne kadar? Doğum izni artacak mı? İşte yanıtı..

ÇALIŞAN ANNELERE DOĞUM İZNİ SON DAKİKA: Doğum İzni Ne Kadar? Doğum İzni Artacak Mı? 657 Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Hakkı Kaç Gün?

Çalışan annelere doğum izni son dakika gelişmesi gündeme geldi. Milyonlarca kadını ilgilendiren çalışan annelere doğum izni düzenlemesinde yeni adım atıldı. Hükümetin doğum oranlarının azalmasına yönelik aldığı tedbir gereği doğum izni artışı olup olmayacağı merak konusu oldu. Kadınlara doğum izni, kreş, maaş düzenlemesi ve kira yardımı gibi maddelerin öne çıktığı çalışan anneye yardım paketi duyuruldu. Peki, doğum izni ne kadar? Doğum izni 32. hafta bitince mi başlar? Doğum izni artacak mı? İşte merak edilenler..

ÇALIŞAN ANNELERE DOĞUM İZNİ SON DAKİKA

AK Parti son MKYK toplantısında görüşülen ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkartılması düzenlemesi masaya geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, "Bu konuda asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz. Bize ne düşerse varız'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a çalışan annelere yönelik düzenlemeleri içeren destek paketi için talimat verdi.

DOĞUM İZNİ ARTACAK MI?

Doğum izni artacak mı ücretli doğum izni süresinin 4 aydan 1 yıla çıkarılması konusunda çalışmalar sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş AK Parti kurmayları ile görüştü. Sürecin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiği ve dünya örneklerinin incelenmesi gündeme geldi. Hükümetin ikinci ve üçüncü çocuğa devlet desteği verilmesi gerektiği eklendi. Çalışan annenin kademeli olarak izin süresinin arttırılması, kreş ve kira desteği gibi düzenlemeler masaya geldi.

Kaynak: Milliyet