Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çalışan Emekli 5000 TL İkramiye RESMİ GAZETE: Emekli 5 Bin İkramiye Ne Zaman Verilecek? Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Ne Zaman Ödenecek?

2024 yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Çalışmayan emeklilerin hesaplarına geçen ikramiyenin ardından gündem çalışan emekli ikramiyesi oldu. Çalışan emekli 5000 TL ikramiye detayı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Emekliye ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

2024 yeni asgari ücret

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi gündemin en önemli maddesi oldu. 20023 yılının bitmesine sayılı gün kala araştırmalarda ilk sıraya çalışan emekli ikramiyesi yerleşti. Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesini içeren kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 5000 TL ikramiye detaylarını açıkladı. 5 milyona yakın vatandaşın dört gözle beklediği çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek merak konusu oldu. Resmi Gazete kararının ardından emekliye ikramiyesi ne zaman yatacak açıklandı. İşte çalışan emekliye ikramiye flaş detay..

EMEKLİ 5 BİN İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

emekli 5 bin ikramiye ne zaman verilecek sorusuna yanıt arayan vatandaşlara flaş detay geldi. 2024 yeni asgari ücret brüt 20 bin 2 TL, net asgari ücret ise 17 bin 2 TL olarak açıklandı. 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret kararı ardından gözler emeklilere çevrildi. Her şeyin ateş pahası olduğu dönemde yeni yıl zammı gelmeden tüm fiyatlarda yükseliş başladı. 2024 yılına girmeye sayılı gün kala çalışan emeklilere vaat edilen 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek merak edildi. 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. yılına özel tek seferlik verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamayan çalışan emekliler için karar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak” dedi.

5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emekli 5 bin TL ikramiye detayını açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan çalışan emekliye ikramiye için 28-29 Aralık günlerine dikkat çekildi. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Emeklilere verilecek olan ikramiyenin ödeme tarihinin ilerleyen günlerde SGK tarafından ilan edileceği duyuruldu. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin de yararlanacağı 5000 TL emekli ikramiyesinden 4 milyon 689 bin emekli faydalanacak.