Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?

Çalışan emeklilere yönelik 5.000

Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesi tarihleri yakından takip ediliyor. 4 milyondan fazla emeklinin gündeminde yer alan bu ödemelerle ilgili bekleyiş sürerken, Meclis’te kabul edilen düzenleme sonrasında çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi için Bakanlık’tan gelecek son dakika açıklaması bekleniyor. İşte detaylar:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağı açıklandı. Başlangıçta bu ikramiye, çalışan emeklileri kapsam dışında tutulmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle, çalışan emekliler de 5.000 TL ikramiye kapsamına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Aralık tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Çalışan emeklilerimizde serzenişlere sebep olan sıkıntıyı gideriyoruz. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına bir defaya mahsus 5 bin lirayı süratle yatıracağız” ifadelerini kullanarak çalışan emeklilere müjde verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden paylaşımda bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışan emeklilere yönelik bu ödemenin tarihleri henüz netleşmemiş olup, çalışmaların Meclis’te kabul edilir edilmez başlayacağı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, ödeme tarihleriyle ilgili olarak, “Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız” açıklamasında bulundu. Bu nedenle, çalışan emeklilere 5.000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusu, ilerleyen günlerde Bakanlık tarafından yapılacak açıklamalarla netlik kazanacaktır.