Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

çalışan emekliye ikramiyede son dakika: Çalışan emeklilere 5 bin TL ne zaman yatacak? İşte Bakan Işıkhan’dan son dakika açıklaması!

Son dakika haberi: Çalışan

Son dakika haberi: Çalışan emekliye yönelik 5000 TL ikramiye ödemesi içeren torba yasa için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödeme takvimini açıkladı. 86 maddelik torba yasa ile düzenlenecek olan ek emekli ikramiyesi, 4,7 milyon vatandaşı kapsayacak. İşte detaylar:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 86 maddelik torba yasa içerisinde yer alan çalışan emekliye ek ikramiye düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, ödemelerin hazır olduğunu ve yasa teklifinin Meclis’ten geçmesinin ardından iki gün içinde yatırılacağını ifade etti.

Buna göre, torba yasa teklifinin 26-27 Aralık tarihlerinde Meclis’ten geçmesi bekleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanması ise 28 Aralık’ta gerçekleşecek. Ödemeler ise 29 Aralık’ta çalışan emeklilerin banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacak.

5000 TL’lik ikramiye ödemesinden yararlanacak olan emekliler arasında SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul ve yetimler de bulunuyor. Bu düzenleme kapsamında 5 bin lira Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi alacak olan emeklilere başvuru veya belge sunma zorunluluğu bulunmuyor.

Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. 86 maddelik torba yasa teklifi, 25 Aralık tarihine kadar bütçe görüşmelerinin tamamlanması bekleniyor. İşte çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili güncel bilgiler.