Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çalışmayan EYT’liye vergi muafiyeti

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli edilenler, bu yıl emlak vergisi ödemekten muaf tutulacak. Muafiyetten faydalanabilmek için EYT’linin çalışmıyor olması gerekiyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)

Geçtiğimiz yıl emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olanlar, bu yıl emlak vergisi ödemekten muaf olacaklar. EYT’lilerin emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için bağlı oldukları belediyeye başvuruda bulunarak gerekli formları doldurup imzalamaları gerekiyor.

İŞTE O ŞARTLAR

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Emeklilerin, herhangi bir işte çalışmamaları ve geçmiş yıl gelirlerinin belirli bir sınıra ulaşmaması şartı getiriliyor.
Emeklilik sonrası sigortalı bir işte çalışmaya devam eden EYT’liler için emlak vergisi muafiyeti uygulanmıyor. EYT’li çalışmayı bıraktıktan sonra muafiyetten yararlanmaya başlayabiliyor.

Ayrıca emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin konutlarını belirli koşullara uygun şekilde kullanmaları gerekiyor. Bunlar arasında, konutta oturma zorunluluğu, kiraya vermemek veya bedelsiz olarak aile üyelerine kullandırmak gibi şartlar bulunuyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş,
Sıradaki Haber İslam Memiş’ten tarihi uyarı: 328 lira için rekoru kaçırmayın