Canan Karatay’dan kahvaltılık sos sevenlere nefis cevizli salça tarifi

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Sağlıklı yaşam konulu açıklamalarıyla adından sık sık söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay yine gündem oldu. İç Hastalıkları Uzmanı Karatay bu sefer salça severlerin hoşuna gidecek bir tarifle adından söz ettirdi. Kahvaltıda hem besleyici hem de lezzetli bir gıda tüketmek isteyenler için salça tarifi geldi.

Tariflerinde sık sık sirke kullanmayı ihmal etmeyen Canan Karatay’ın cevizli salça tarifi büyük ilgi gördü. Sağlığa faydası kanıtlanmış olan baharatları kullanan Karatay, böylelikle hem lezzetli hem faydalı bir tarif önerdi. Kahvaltıda cevizli salça tüketmek isteyenler için bu tarifin detaylarını sizler için hazırladık.

CANAN KARATAY’IN CEVİZLİ SALÇA TARİFİ MALZEMELERİ

Canan Karatay’dan kahvaltılık sos sevenlere nefis cevizli salça tarifi - Resim : 1

Kahvaltılık önerilerinde sık sık öne çıkan salça tarifleri büyük ilgi görüyor. Özellikle kızarmış ekmeğin üzerine sürülen salça afiyetle yeniyor. Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeye dikkat edenler için cevizli salça tarifini açıkladı. Karatay’ın önerdiği cevizli salça tarifinde kullanılan malzemeler şunlardan oluşuyor:

- 1 çay bardağı domates salçası

- 1 çay bardağı biber salçası

- Yarım çay bardağı elma sirkesi

- 100 gr havanda ezilmiş ceviz içi

- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı karabiber

SAĞLIĞA FAYDALI CEVİZLİ SALÇA YAPILIŞI

İlk olarak domates ve biber salçasını cam bir kasede karıştırın. Ardından üzerine sirke döküp karıştırmaya devam edin. Ezilmiş cevizleri kekik, nane, kimyon ve karabiberi de eklen. Sarımsakları soyup havanda ezin ve son olarak salçalı sosa ilave edin. Kahvaltılık sosta sarımsak tercih etmiyorsanız koymayın. Hazırladığınız bu cevizli salçalı sosu bir cam kavanoza koyup muhafaza edin.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız