Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Cani kasap” için en üst noktadan ceza talep edildi

İzmit’te sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda oğlunu ısıran köpeği öldürdüğünü açıklayan videoyu paylaşarak hayvan savunucularının tepkisini çeken Orçun Maviş hakkında ‘hayvanı kasten öldürme’ suçlaması ile açılan dava hakimin mazeret bildirmesi sebebi ile ertelendi. Avukat Umutcan Tarcan, Orçun Maviş’in en üst noktadan cezalandırılmasını talep etti.

İzmit’te sosyal medya hesabı

İzmit’te sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda oğlunu ısıran köpeği öldürdüğünü açıklayan videoyu paylaşarak hayvan savunucularının tepkisini çeken Orçun Maviş hakkında ‘hayvanı kasten öldürme’ suçlaması ile dava açılmıştı. Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü’nün de taraf olduğu davada, savcı mütalaasının hazırlanması için duruşmanın 25 Ocak 2024 tarihine ertelenmesine karar vermişti. Ancak bugün gerçekleşecek olan duruşma da hakim mazereti nedeniyle ertelendi.

HUKUKİ BİR ENGEL YOK 

Davayı takip etmek için adliyede bulunan Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği (GÖLVİST), Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER), Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kolektifi ise duruşmanın ertelenmesinin ardından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Avukat Umutcan Tarcan tarafından yapılan açıklamada, “Hayvanları Koruma Yasası’nda hayvan cinayetlerinin düzenleniş tarzı oldukça yetersiz. Cezalar, neredeyse sanıkları ödüllendirmeye yönelik. Yargılanma olması için ya suç üstü olması gerekiyor ya da Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün davayı takip etme talebinde bulunması gerekiyor. Geldiğimiz noktada kovuşturma şartının gerçekleştiğini görüyoruz. Dolayısıyla sanığın ceza almasının önünde hukuki bir engel yok” dedi.

“VAHŞİ CİNAYETİN BEDELİ ÖDENMELİ”

Tarcan, “Bizim mahkemeden talebimiz bu noktada, indirim yapılmaksızın, yasaların öngördüğü en üst noktadan sanığın cezalandırılması, bu vahşice cinayetin bedelini en ağır şekilde ödemesidir. Burdan tüm kurumlara bir çağrı yapmış olalım. Hayvan cinayetlerinin artık yasa içerisinde insan cinayetlerinden farkı olmaksızın düzenlenmesi gerekiyor. Bunun için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu dostlarımızın kurtulması gerekiyor. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Dolayısıyla hem yargı erkinden hem de tüm demokratik kamuoyundan, sanığın bu vahşi cinayetin bedelini ödemesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz” dedi.

“KORKUNÇ BİR İNSAN”

Kocaeli Doğa ve Hayvanları Koruma Kolektifi mensubu Erman Gerici ise, “Orçun Maviş’in bilerek ve isteyerek uyuyan köpekleri öldürdüğü olaya ilişkin davanın sonuçlanacağını düşünerek geldik ancak duruşma görülemedi. Kocaeli’deki tüm hayvan koruma derneklerinin, kolektiflerin, bağımsız hayvan severlerin, vicdanlı tüm insanların gözü kulağı buradaydı. Hepimizin talebi; bu hayvanlara yapılan saldırıların en üst seviyeden cezalandırılması ve insanların tekrar bu suçları işlememesi adına önleyici tedbirler alınması. Bu insan bir seri köpek katilidir. Eylemlerini bilerek ve isteyerek yapmaktadır ve sosyal medya hesaplarından da bunu açık açık söylemektedir. Meydan okumalarına hala daha devam etmektedir. Korkunç bir insan kendisi. Tüm hayvan düşmanlarını suça teşvik eden hareketleri mevcut. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.