Çay demlenene kadar hazır! Patatesli gül böreği tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bir böreği çok az kişi ‘hayır’ diyebilir. Bu tip böreklerin en sevilenleri ise bol malzemeleri olanlarıdır.
Hem kahvaltılarda hem ara öğünlerde hem de çay saatlerinde en çok tüketilen yiyeceklerden olan börekler, evlerde de hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Hem pratik hem de ekonomik bir börek tarifi arayanların bir numaralı tercihleri ise genel olarak gül böreğinden yana olur. Peki, gül böreği nasıl yapılır? İşte patatesli gül böreği tarifine dair tüm ayrıntılar…
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 10 dakika içerisinde 6 kişilik patatesli gül böreği hazırlayabilirsiniz.
Patatesli gül böreği tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
- 5 tane yufka
- İç harcı için: 1 tane kuru soğan, 4 tane orta boy patates, 1 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı sıvı yağ.
- Sosu için: 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ.
- Üzeri için: 3 yemek kaşığı çörek otu, 1 tane yumurta sarısı.
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Patatesli gül böreğinin yapımı son derece pratiktir. Bu böreğin yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:
- Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin.
- Soğanları ince ince olacak şekilde doğrayın ve sıvı yağı ile birlikte tavaya alıp bir güzel kavurun. Tuzu da ekledikten sonra rendelemiş olduğunuz patatesleri de tavaya ekleyin (patatesleri birkaç dakika kadar kavurun, bu aşamada tam pişmemeleri gerekiyor).
- Yufkaları 4 eşit parçaya bölün.
- Sıvı yağı ve suyu karıştırın. Sıvı karışımınızı yufkaların arasına sürün.
- İç harcın yufkaların geniş taraflarına uzunlamasına olacak şekilde bölüştürün.
- Sıkıca rulo yaptığınız yufkalarınıza gül şeklini verin ve fırın tepsisine tek tek dizin.
- Gül böreklerinizin üzerine yumurta sarısını sürün ve ardından da çörek otu serpin.
- Böreklerinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar (yaklaşık olarak 25- 30 dakika kadar) pişirin. Afiyet olsun!