Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Caydırıcı ceza olmasını istiyoruz”

İzmit’te 5.kattaki evinin penceresinden şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Nefes Balkan’ın erkek arkadaşı T.T. hakkında müebbet hapis cezası verildi. Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftormu üyeleri, “Sürekli hedef gösterilen, nefret suçuna maruz bırakılan trans kadınlar için adalet aradık. Bu cezanın kadınlara ve LGBTI+’lara yönelen her türlü şiddet için caydırıcı ceza olmasını istiyoruz” dedi.

İzmit'te 5.kattaki evinin penceresinden

İzmit’te 6 Ekim 2021 günü neydana gelen olayda 5.kattaki evini in penceresinden şüpheli şekilde zemine düşen ve yaşamını yitiren trans birey Nefes Balkan’ın sevgilisi T.T. olayın ardından tutuklanmıştı. Bugün görülen duruşmada T.T. hakkında müebbet hapis cezası verildi. Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftormu, Kocaeli Kadın Meclisleri ve TİP İl Örgütü Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

SANIK KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZA ALMIŞTIR

Açıklamada, “Sanık kasten öldürme suçundan ceza almıştır. En büyük emeği kolluk gibi çalışan, tüm delilleri toplayan, sanık ağır cezayı alsın diye uğraşan Nefes’in ailesi ve arkadaşları vermiştir. Onların çabaları sayesinde deliller toplanmış ve dava aydınlatılabilmiştir. Erkek şiddetiyle balkondan, camdan atılarak öldürülen, intihar süsü verilen kadınların adaletini aradık. Sürekli hedef gösterilen, nefret suçuna maruz bırakılan trans kadınlar için adalet aradık. Bu cezanın kadınlara ve LGBTI+’lara yönelen her türlü şiddet için caydırıcı ceza olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.