Çelik: Başkanlık dışında her işi yapıyorlar

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik, Belediye Başkanlarının belediye başkanlığı dışında her türlü işi yaptıklarını ifade etti.

Çelik: Başkanlık dışında her işi yapıyorlar

Yerel seçime 2 gün gibi kısa bir süre kaldı. Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik Nokta TV’de yayınlanan ‘Berkan Aslan ile Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan’ın sorularını yanıtlayan Nurettin Çelik, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“1000 İŞÇİ DAHA ALMAK KÖTÜLÜK OLUR”

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda emekçilerin işten çıkarılıp çıkrılmayacağı sorusunu yanıtlayan Nurettin Çelik, “Daha önce yetki almış bir siyasi partinin temsilcisiyiz. Milli görüşçüler olarak önce adaleti ön plana koy. Ben büyükşehir belediye başkanı olduğumda bütün ilçelerimiz nüfusuna göre eşit bir şekliyle büyükşehirden paylarına, hizmet paylarını alacaklar. Bu yapının içerisindeki söylemiş olduğunuz personel çalışması içerisinde olacağız. Büyükşehirde bugün itibariyle 7 bin personel çalışıyor. Ben de kazandım. Bin tane de ben alayım düşüncesi Kocaeli'ye haksızlık olur. Var olan personel görevini yapmıyorsa zaman içerisinde zaten kendini belli eder. O kendi işinden ayrılır. Yoksa bir hiçbir arkadaşımızın geldikten sonraki görevine son verebilecek bir düşünce içerisinde olmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“HİZMET ALIMLARI YERİNDE KULLANILMIYOR”

İsrafa dikkat çeken Çelik aynı zamanda tasarrufun önemine vurgu yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 32 Milyar TL bütçesi olduğunu hatırlatan Çelik, “3 buçuk milyar civarında personelimize gider. Hizmet alımlarına bakıyoruz bütçe içerisinde. Takriben dokuz milyara yakın hizmet alımı yapıyor. Bu rakam içerisinde çok ciddi bir tasarruf yapılarak hizmet getirmek isteyen bir belediye başkan adayıyım. Dokuz milyarlık hizmet alımlarının yerli yerinde kullanılmadığına dair kanaatleri var.

“9 MİLYAR’IN 3 MİLYARINI TASARRUF EDERİM”

Ramazan ayı içerisinde herkes oruçlu akşam iftarları veriliyor. Bunlar daha çok kendilerine yakın vakıf, dernek, SSK'larla birlikte yapıyor. Bunlar olmasın. Üç yüz tane köye, oyun parkı yapılmış köyde çocuk yok. Belediye bütçesi içerisinde bir sürü araç var. Nasıl, ne şekilde kullanıldığı belli değil. Diyorum ki bu 9 milyar’ın ben 3 milyarını tasarruf ederim. Milli görüşçülük budur. Bunu gerektiriyor. Bu üç milyarı Kocaeli'ndeki otuz bin, üniversite öğrencisine sadece başarı durumuna bakmak kaydıyla aylık 5 bin lira Kocaeli Büyükşehir'den burs veririm. 1,8 milyara tekabül eder. Kalan iki yüz milyonla Kocaeli'ndeki bütün ilköğretim ve ortaöğretim okullarının temizlik ihtiyaçlarını karşılarım. Kalan 1 milyarını da Kocaeli'nin geleceği için harcayacağım. 500 tane öğrencimizi iki yıl boyunca yurt dışına master imkanı sağlayacağız.

“HALA SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Organize Sanayi Bölgesi, 6 iktisat organize sanayi bölgesi, 2 üniversitesi, teknoparklarıyla, 32 tane limanıyla birlikte üretken bir kentiz. Ama ürettiğini kendi içinde değerlendiremeyen bir kent. En basit örnek Kocaelispor. Kocaelispor’a bakıyorum, gerisini görüyorum. Kocaelispor hala parayla alakalı sıkıntı yaşıyor. Bugün 2 milyon 100 bin insanın yaşamış olduğu bu kentte 40 yıl sonra 4 milyon 5 milyon insan yaşar. Ama bunun çalışmasını kırk yıllık planlamayı kim yapacak? Belediye başkanı yapacak.

“HER İŞİ YAPIYORLAR”

Belediye başkanları arkadaşlarımız kusura bakmasınlar. Belediye başkanlığı haricinde her işi yapıyorlar. Belediye başkanlığı yapsınlar. Bu ne demek? Plan yapsınlar. Yani şehrin içerisindeki bu plan yapıldığı takdirde bir şu anda yaşadığımız trafik problemi. Ulaşımla alakalı problemleri yaşamayacağız. önümüzdeki süreçte bu yapacak Düşündüğümüz takdirde heyecanımız bir kat daha artıyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ