Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çelik Kubbe’nin ardından Forbes’tan çarpıcı analiz: S-400’ler satışa çıkabilir

Türkiye’yi heyecanlandıran ‘Çelik Kubbe’ projesi, dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Son olarak, Amerikan Forbes dergisi dikkat çeken bir analiz yayımladı. Makalede, Türkiye’nin dışa bağımlılığındaki olası gerilemeye vurgu yapılırken, S-400 sorunu da ele alındı.

Türkiye'yi heyecanlandıran 'Çelik Kubbe'

İHA’sını, SİHA’sını kendi yapan Türkiye, savunmasını da kendi yapacak. Türkiye ‘Çelik Kubbe’ ile korunacak. Savunma Sanayii İcra Komitesinde kararlaştırılan Çelik Kubbe Projesi için ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE çalışmalara başlarken “Türkiye’nin milli muhafızı” rolündeki silahlar gök kubbenin kalkanları olacak.

ÇELİK KUBBE PROJESİ  

“Sistemler sistemi” olarak tasarlanan Çelik Kubbe Projesi’nde ASELSAN’ın KORKUT, HİSAR-A+, GÖKDEMİR, GÖKER, GÖKBERK, HİSAR-O+ ve SİPER gibi hava savunma sistemleri ile ROKETSAN’ın lazer ve hava savunma füze sistemlerinden SUNGUR, LEVENT ve HİSAR gibi araçları yapay zeka da kullanılarak birbirine entegre edilecek.

FORBES’TAN TÜRKİYE’NİN DIŞA BAĞIMLILIĞI VE S-400 ANALİZİ

Türkiye’yi heyecanlandıran proje, dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Son olarak, Amerikan Forbes dergisi dikkat çeken bir analiz yayımladı. Yayınlanan makalede, Türkiye’nin dışa bağımlılığındaki olası gerilemeye vurgu yapılırken, S-400 sorunu da ele alındı.

S-400’LERİN GELECEĞİ

Türkiye’nin 2019 yılında Rusya’dan satın aldığı ve ABD ile gerilime neden olan, F-35 projesinden çıkmasına yol açan S-400 hava savunma sistemine Çelik Kubbe’den sonra ihtiyaç duyulmayacağı belirtildi. Analizde, halihazırda kullanılmayan S-400’lerin Rusya ile anlaşarak NATO üyesi olmayan, Rusya ile iyi ilişkileri bulunan Pakistan ve Hindistan’a satılabileceği ifade edildi.

Dergide ayrıca, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin F-35 projesine geri dönebileceğine dikkat çekildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber Lübnan’da İsrail bombardımanı “500 bin yerinden edildi”. Meloni: “Bu kadar trajedi yeter”