Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Garipoğlu Fethi Kabir Nedir? Fethi Kabir Neden Yapılır? Fethi Kabir İşlemi Nasıl Yapılır?

Türkiye gündeminin en çok konuşulan olaylarından Cem Garipoğlu fethi kabir günü geldi. 3 Ekim 2024 Perşembe günü savcı eşliğinde Cem Garipoğlu mezarı açıldı. Bu noktada fethi kabir nedir sorgulandı. Peki, fethi kabir işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Türkiye gündeminin en çok

3 Mart 2009 tarihinde yaşanan Münevver Karabulut cinayetinde 10 yıllık sır perdesinin aralanma günü geldi. Münevver Karabulut ailesi söz konusu mezardaki cesedin Münevver Karabulut katili Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığının saptanmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Cem Garipoğlu mezarı için fethi kabir kararı verdi. Peki, fethi kabir nedir? Fethi Kabir işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen Cem Garipoğlu fethi karar işlemi..

CEM GARİPOĞLU FETHİ KABİR NEDİR?

Fethi kabir defnedilmiş bir cesedin mezardan çıkarılarak incelenmesi veya otopsi yapılması işlemine verilen isimdir. 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11.00 için Cem Garipoğlu mezarı için fethi kabir kararı verildi.

FETHİ KABİR İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Feth-i kabir işlemi genellikle adli tıp uzmanları ve ilgili diğer yetkililer tarafından yönetiliyor. Yeterli nedenler ile yasal izinlerin olması durumunda fethi kabir işlemi yapılıyor. Fethi kabir işleminde cesetten, vücut sıvılarından, üzerindeki kumaştan vb. birçok örnek alınarak eşleşme yapılıyor. Cem Garipoğlu cesedinin 10 yıl geçtiği için biyometrik ölçümlerin de yapılabilmesi adına cesedin kefenli halde Adli Tıp Kurumuna götürüleceği biliniyor.