Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Cem Garipoğlu’nun 10 yıl sonra mezarı açıldı

Münevver Karabulut 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul Bahçeşehir’de bir villada öldürüllmüş ve Etiler’de parçalanmış halde çöp konteynırında bulunmuştu.

Cinayetten sonra Münevver Karabulut’u öldüren kişinin Cem Garipoğlu olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi Cem Garipoğlu’nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Bunun üzerine  Silivri cezaevine gönderilen Cem Garipoğlu, intihar ederek kaldığı hücrede hayatını kaybetmişti.

Aradan geçen 10 koca seneden sonra Münevver Karabulut’un ailesi şüphe üzerine avukatları aracılığı ile FETHİ KABİR İŞLEMİ yapılmasını talep ettiler. Daha önceki yıllarda defalarca bu isteklerini yinelemelerine rağmen hakim tarafından istekleri reddedilmişti.

Dün sabah saatlerinde avukatlar, adli tıp uzmanları ve polisler eşliğinde mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun cesedi mezardan çıkarılıp adli tıp kurumuna gönderildi.

Bu sırada mezarlığın çevresinde çok büyük güvenlik tedbirleri alındı. Titiz bir şekilde cesedi adli tıpa yine polis eskortunda sevk edildi.

Adli Tıpta biyolojik ve kimyasal inceleme yapılarak cesedin Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığı gün yüzüne çıkarılacak. Ailenin avukatı yeniden Cem Garipoğlu’nun ailesinden DNA alınmasını talep ettiler.

Bildiğiniz üzere cinayet sonrasında Garipoğlu toprağa verilirken, ailesinden alınan DNA örnekleri de cesedin Garipoğlu’na ait olduğunu doğrulamıştı. Fakat şu an ailenin yeniden otopsi işlemi yapılmasını istiyor olması dolayısıyla cesedin kesinlikle Garipoğlu’na ait olmadığı konusunda şühe uyandırdı.

Mezarın açıldıktan sonra kefene rastlanılmadığı görüldü. Ayrıca cesedin kemiklerinin dağılmış olduğu gözlemlendi. Kafalarda soru işareti uyandıran bu gelişmeler neticesinde adli tıpın sonuçlarını cidden çok merak ediyorum.

Ailenin avukatı şu açıklamalara yer verdi ;

Bu işlem neticesinde üç olasılık ortaya çıacak. 

1-) Ceset Cem Garipoğlu’na ait çıkacak.

2-) Ceset başkasına ait çıkacak.

3-) Adli Tıp cesedi geçen süre zarfında teşhis edemeyecek. 

Peki ceset eğer başkasına ait çıkarsa ne olacak ? Tabiiki o yıllarda, dosyada isimleri yer alan cesedin Garipoğlu’na ait olduğunu beyan eden tüp emniyet görevlileri, savcı, hakim, cezaevi personeli, müdürü, adli tıp kurumunda görev yapan perosneller dahil olmak üzere herkes zan altında kalarak, sorgulanacak ve mahkemeye sevk edilecek.

Bu süreci bizzat takip ediyor olacağım. Bakalım adli tıp kurumundan nasıl bir sonuç çıkacak.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER