Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Sarıbay İzmit’i mi istiyor?

Bir süredir  CHP kulislerinde Eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, İzmit Belediye Başkan aday adayı olacağı konuşuluyor. Peki işin aslı ne?

Bir süredir  CHP kulislerinde

CHP’de siyaset ısınmaya başladı. İlçe örgütlerinin kongrelerinin yanı sıra belediye başkan aday adaylıkları meseleleri de parti için önem arz ediyor. CHP’nin kentteki tek belediyesi, halihazırda İzmit Belediyesi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de İzmit Belediyesine bir daha aday olmayacağını deklare etmesi, aday adaylık sürecinin daha da hareketli geçmesine yol açacak gibi.

BİR GÜN BİLE…

CHP’nin eski il başkanı, partinin ağabeylerinden Cengiz Sarıbay’ın, İzmit Belediye Başkan aday adayı olacağı bir süredir parti içerisinde dillendiriliyordu. Konunun muhatabı Cengiz Sarıbay, Nokta Gazetesine konuyla ilgili görüşlerini net bir şekilde aktardı. Sarıbay, kendisine kanaat önderlerinden böyle bir talebin geldiğini ancak 50 yıllık siyasi hayatında bir gün bile belediyeciliğini düşünmediğinin altını çizdi.

HERKESTEN DAHA İYİ YAPARIM

CHP  İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, “İzmit Belediye Başkan aday adaylığını düşünüyor musunuz?” sorumuza şu yanıtı verdi:
“Benim 50 seneyi aşkın bir siyasi geçmişim var. Geçen süreçte belediyeciliği hiç düşünmedim. İstemedim. Düşünmüyorum da. Beni yakıştıran arkadaşlarıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Peki belediyeciliği yapamayacağım için mi düşünmedim? Kesinlikle hayır. En iyisini yaparım. Herkesten daha iyi yaparım. Fakat belediyecilik benim hedefim olmadı. İstesem belediye başkan adayı olurdum, imkanım da vardı. Belediyecilik zor bir iş.

TALEPLER GELDİ

Vatandaşlardan, partililerimizden, kanaat önderlerimizden bana belediye başkan aday adayı olmam noktasında telkinler geldi. Bende onlara böyle bir düşüncemin olmadığını nazik ve kibar bir şekilde aktardım. Kabul edemeyeceğimi söyledim. Bu nedenle herhangi bir aday adaylık düşüncem yok.

BELEDİYECİLİK GENÇLERİN İŞİ

Belediye başkanlığı bir sevgi işi. Bunu herkes yapamaz, gerçekten herkes belediye başkanı olamaz. Vatandaşın kahrını çekmek zor. Ama siz o makama talipseniz,  vatandaşın da kahrını çekeceksiniz. Empati yapıp, dert dinleyeceksiniz. Sıkıntıları gidereceksiniz. Belediyecilik çok kutsal ve önemli bir görev. Aynı zamanda gençlere yönelik bir iş. Hele ki bu dönemde belediye başkan aday adaylığı gibi bir konuyu aklıma bile getirmedim

PARTİNİN VİTRİNİ

Mesela milletvekili olasınız vatandaşa o kadar dokunma şansınız yok. Sokağa çıktığınızda belediyeyi görüyorsunuz. Varlığını, yokluğunu hissediyorsunuz. İyiliğine, kötülüğüne karar veriyor, gözlemliyorsunuz. Belediyeler, siyasi partilerin vitrinidir ve en doğru şekilde yerine getirilmelidir. Söylediğim gibi, benim aday adaylık gibi bir düşüncem asla yok.”