Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Sarıbay’dan kurultay değerlendirmesi: “Gitmesini bilseydi keşke”

CHP Kocaeli İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay Nokta TV mikrofonlarına kurultay değerlendirmesi yaptı. Kılıçdaroğlu hakkında konuşan Sarıbay, “Yeri geldiğinde gitmesini bilmek lazım. Gitmesini bilseydi keşke” dedi.

CHP Kocaeli İl eski

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen tarihi kurultayında kazanan taraf ‘değişim’ talebini temsil eden Özgür Özel oldu. 2. turda sonuçlanan seçimde 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kapandı.

MİKROFONLARIMIZA KONUŞTU

CHP Kocaeli İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay Nokta TV mikrofonlarına kurultay değerlendirmesi yaptı. Seçimde büyük farkla genel başkanlık serüvenine nokta koyan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik konuşan Sarıbay, “Gidebilmek önemli bir şey” dedi.

“KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANLIĞIMI YAPTI”

İşte eski başkan Sarıbay’ın açıklamaları: “Özgür Özel yakından tanıdığım bir isim. 5 yıl birlikte çalıştım için mutlu olduğum isimlerden biriydi. Genç, atak, akıllı, hazır cevap bir kişi. Kemal Kılıçdaroğlu ise benim 5 yıl genel başkanlığımı yaptı.

“AİLESİNDEN SONRA EN ÇOK…”

Ve beni bizzat arayarak il başkanı olmamı istemişti. Ben ona 5 yıl il başkanlığı yaptım. Dünyada tanıdığım en güzel insan. Kocaeli’de ailesinden sonra onu en çok seven kişi benimdir. Ama yeri geldiğinde gitmesini bilmek lazım. Gitmesini bilseydi keşke.

“İSTESEM YENİDEN ADAY OLURDUM”

Benim ona git demek haddim değil. Ama ben 2020 il kongresinde görevimi bıraktım. Bırakmaya bilirdim, yeniden aday olurdum karşıma da başka aday çıkmazdı.  Orada Can Yücel’in bir şiirini okumuştum. Şiirde “Gitmek gerekir bazen, fazla yormadan, daha çok bıktırmadan.. Eğer vaktiyse, ardına bile dönüp bakmadan.”

“ÖZEL, HAREKET GETİRDİ”

Gidebilmek önemli bir şey. Gerçekleşen kongre partiye bir çaba getirecek. Biz partililer zaten partiye güveniyoruz ama önemli olan sokaktan geçen insanların partiye güven duyması. Özgür Özel’in gelmesi partiye bir hareket getirdi. Ama bu Kemal Bey’den yararlanılmayacağı anlamına gelmesin.

“KILIÇDAROĞLU’NUN FARKI…”

Kılıçdaroğlu tanıdığımız en güzel il başkanlarından. Tüm çalıştığım il başkanlarını çok sevdim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne farkı vardı dersek, çok saygılıydı. Dinlemesini çok iyi bilirdi. Hep kendisi konuşmazdı. Özel’e de yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz her zaman partimizin emrindeyiz.”

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ: https://www.instagram.com/reel/CzbNJaHNP6b/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D