Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cep telefonunu haftada 1 kez kapatmak yeterli! Akıllı telefon kullanımında uzman tavsiyeleri

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının hiç bilmediği detaylar ortaya çıktı. Eğer telefonunuzu haftada en az 1 kere kapatırsanız cihazın performansını ve kullanım ömrünü arttırabilirsiniz…

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının

Teknoloji uzmanları, akıllı telefon kullanıcılarına çok önemli tavsiyelerde bulundu. Akıllı telefonu haftada bir kez sadece birkaç dakikalığına kapalı tutma önerisi geldi. Bu uygulama sayesinde cihazın daha stabil ve performanslı çalışması mümkün oluyor.

Akıllı telefonu haftada bir gün, sadece birkaç dakikalığına kapalı tutmanın çok faydalı olduğu belirtildi. Bunu yapanlar, cihazda çeşitli uygulama ve işlemler yüzünden aşırı yüklenen sistem kaynaklarını devre dışı bırakmış olacak. Bu da cihazın performansını pozitif yönde etkileyecek.

CEP TELEFONUNDA PİL VE PERFORMANSI İYİLEŞTİRME

Akıllı telefon kullanımıyla ilgili çok önemli bir detay daha paylaşıldı. Akıllı telefonları şarj ederken pili ne zaman doldurmak gerektiği tartışma yarattı. Teknoloji uzmanlarından telefonun yaklaşık yüzde 75’teyken şarj edilmesi tavsiyesi geldi. Bu durumda cihazı pil gücü sıfırlanmadan batarya doldurulmuş oluyor.

Teknoloji uzmanları gereksiz dosyaların performansa olumsuz etkisi olduğun hatırlatıyor. Bu yüzden sistemi düzenli olarak temizlemek, gereksiz dosyaları silmek ve güncellemeleri takip etmek gerekiyor. Bu şekilde akıllı telefon kullanan kişiler cihazın çeşitli hatalardan kaçınmasını sağlamış oluyor.

Akıllı telefonun pili çabucak bitiyorsa uzmanların tavsiyelerine kulak vermek gerekiyor. Bataryası çok çabuk biten akıllı telefon modellerinde bildirimleri kapatmak etkili oluyor. Ayrıca ekran parlaklığını azaltmak ve titreşimi kapatmak şarjın ömrünü uzatıyor. AMOLED ekrana sahip akıllı telefon kullanıcıları arka plan rengini siyah yaptığında pil daha uzun gidiyor.

AKILLI TELEFON KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

Ekranda ne kadar çok siyah piksel varsa cep telefonu şarjı o kadar dayanıklı oluyor. Görme problemi olanlar veya gözlüğü yanında olmayan kullanıcılar akıllı telefon ile bu sorunu çözebilir. Hemen akıllı telefondan kamera uygulamasını açın ve ekranda görmek istediğiniz nesneye odaklayın.

Akıllı telefonu uçak moduna alıp oynadığınızda pil ve performans avantajlarını kullanabilirsiniz. Mesajları hızlı yanıtlamak için sık kullanılan ifadeler için birden fazla kısa yol oluşturabilirsiniz. Videolardaki ses kalitesini artırmak için hoparlörü elinizle kapatıp ses kaynağının yakınına yerleştirin. Mobil bağlantı hızı düşükse çözümü telefonu 2-3 saniyeliğine uçak moduna almaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ChatGPT kullanıcıları için heyecan verici
Sıradaki Haber Ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına büyük sürpriz: Artık özel GPT’ler de sizinle!