Çetin Seymen: Ortak akılla yöneteceğiz. Laz, Gürcü, Boşnak ayırmam!

AK Parti Gölcük Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Seymen, Nokta Gazetesine özel açıklamalarda bulundu

Çetin Seymen: Ortak akılla yöneteceğiz. Laz, Gürcü, Boşnak ayırmam!

AK Parti Gölcük Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Seymen, Nokta Gazetesini ziyaret etti. Adaylık süreciyle ilgili son derece önemli açıklamalarda bulunan Çetin Seymen, “Herkes bunu söyler ama biz Gölcük’ü ortak akılla yöneteceğiz” dedi. Öte yandan etnik milliyet siyasetini asla tasvip etmediğini aktaran çetin Seymen, AK Parti’deki aday adaylığı sayılarının az olmasından dolayı da üzgün olduğunu ifade etti

GÖLCÜK’ÜN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ

İşte AK Parti Gölcük Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Seymen’in açıklamaları:

“Tabi en çok sorulan soru neden aday olduğum. Biz aşını, işini her şeyini Gölcük’ten elde ettik. Gölcük’e sevda bir borcumuz olduğunu düşünüyoruz ve bu bağlamda da Gölcük’ün önünü açmak istiyoruz. Gölcük'ün bir kabuğunun kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Onun için de hem katkı vermek için hem hizmet edebilmek için hem de gönül belediyeciliğinin devamını getirebilmek için aday adayı olduk.

ÜÇLÜ OLSUN GÜÇLÜ OLSUN

2019’daki yerel seçimlerde üçlü olsun, güçlü olsun sloganıyla vatandaşımıza şunu göstermek istedik: Evet, Gölcük, evet Kocaeli, evet genel merkez ve hükümetimizin Gölcük’e olan yatırımlarını biraz daha arttırabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Şimdi belediye başkan adaylığı ve başkanlık nasip olduğu takdirde, hayalimde şu var: Gölcük’ü herkesin katkısıyla ortak akılla yönetmek.

HERKES AYNI CÜMLELERİ KURAR AMA…

Şimdi başlangıçta herkes aynı cümleleri kurabilir ama biz, sivil toplum kuruluşlarımıza da teşkilatımıza da hiçbir zaman arkamızı dönmeyeceğiz. Teşkilatımız, gönüllülük esasıyla çalışıyor. Bana göre Gölcük de teşkilatçılık noktasında çok kuvvetli bir ilçe. Seçim irtibat bürolarımız, mahalle teşkilatlarımız var. Onlar bizim gözümüz, kulağımız. Bunları düşünerek teşkilatlarımızdan aldığımız doneleri, veriyi, sıkıntıları çözüme kavuşturmamız gerekiyor.

GÖLCÜK’ÜN GENİŞLEMESİ LAZIM

Gölcük’ün şehir planlaması anlamında genişlemesi gerekiyor. Yani bir tek Amiral Sağlam Caddesi, Preveze ya da bir tek 19 Mayıs Caddesi üzerinden değil. Bunların sayılarının çok daha fazla olması ve yayılması gerektiğini düşünüyorum. Burada da Mareşal Fevzi Çakmak Caddesini de Allah razı olsun Büyükşehir Belediyemiz hava alanı gibi yaptı. O cadde de üç tane banka veya şirket getirdiğiniz zaman kenti genişletiyorsunuz. Kentin güney tarafına da yatırım gitmesini sağlayacağız. Bizim oy depolarımızda özellikle Karaköprü, Çiftlik, Piyala Paşa, Şehirler, Yenimahalle Donanma, Kavaklı bunun gibi mahallelerimizin de eski mahalle olmasından kaynaklı çok fazla yatırımın çok fazla hizmetin gelmediği inşallah hizmeti getireceğiz diye düşünüyorum.

ALİ BAŞKANLA GÖRÜŞÜYORUZ

Ali Yıldırım Sezer başkanla da görüşüyoruz. Ali Başkan'la samimiyetimiz devam ediyor, arkadaşlığımız devam ediyor. Çünkü Ali Başkan da biz siyasetle tanışmadık. Daha önceden de birbirimizi tanıyorduk. Ali Başkan aday adaylığından adaylığa geçtiği zaman biz teşkilat olarak AK Parti olarak, cumhur ittifakı olarak sahiplendik. İlk önce teşkilatlara, sonra Gölcük’e tanıttık ve Allah'ın izniyle 2019’da en fazla arttıran ilçe Gölcük oldu. Teşkilatların buradaki desteği, buradaki çalışması takdire şayan. Ben diyorum ki 2024’te eğer genel merkez bizi tercih ederse çok daha yüksek bir oyla çekileceğimi düşünüyorum.

KİMSEYİ AYIRMAM! PARTİYE DE ZARAR VERİR!

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. İşte Laz, efendim Boşnak, Gürcü ya da bir başka millet olarak olaya kesinlikle bakmıyoruz. Ben insanlara ehliyet, liyakat ve iş birliği babında bakıyorum. Hiçbir zaman öyle bir görüşüm olmadı. Böyle bir siyaset tarzım hiç olmadı. Bunun üzerinden siyaset yapanlar maalesef hem davaya hem de partiye zarar veriyorlar. Biz şunun garantisini her zaman için veririz. Aday kim olarak açıklanırsa açıklansın, ister Çetin Seymen, ister Ali Yıldız'a, ister üçüncü bir kişi, reisimizin işaret ettiği isim bizim için geçerlidir. Onun arkasında hemen biz köprüleri kurarız. Oraya herkesi çağırırız ve onun arkasında da dimdik dururuz. Seçimi de kazanırız.

KEMAL BAŞKANIN BAŞARACAĞINDAN TEREDDÜTÜM YOK

Gölcük İlçe Teşkilatı başarılı bir teşkilat. Kemal başkan da bizim yol arkadaşlarımızdan. Hiçbir zaman makam mevki, koltuk derdi olmadı. Onun için bizim tavsiye ettiğimiz adaylardan biriydi. Üç tane aday adayımız vardı ve genel merkezimiz Kemal Yavuz’u işaret etti. Kemal Yavuz şu an bizim kaptanlığımızı yapıyor. 2024 yerel seçimlerinde de çok iyi bir şekilde ç alışacağına ve bu sancağı daha da ileri götüreceğinden benim tereddütüm yok.

ADAY ADAYLIĞI SAYISININ DÜŞÜKLÜĞÜ BENİ ÜZÜYOR

Meclis üyeliklerinde, belediye başkanlıkların şunu da garipsiyorum inanın ki. Evet Başiskele'de bir hiç aday adayı yok. Belediye başkan aday adayı yok. Gölcük'te bir tane, Kartepe’de iki tane, İzmit’te 3 tane aday adayımız var. Bence 3 değil 23 olması lazım. Gölcük için de geçerli bu. İnanın aday adayı sayısının az olması beni bir partili olarak üzüyor. Herkesin ön plana çıkması, projeleriyle, desteğiyle güç vermesi gerekiyor.

GÖLCÜK KABUĞUNU KIRAMADI

Şimdi Gölcük'le alakalı birçok projemiz şunu da söyleyeyim. Bizim beyannamemiz için çalışan bir ekibimiz de var. Onlarla da görüşüyoruz, konuşuyoruz. Bir masa etrafında toplanıyoruz. Şu an bizim ve Büyükşehir adaylığı belli olmadan şudur, budur, şu projedir demeyeceğim. Ama burada şunu göreceksiniz. Biz gençlerle çalışacağız. Tecrübeli bir ekip de olacak. Onlar tecrübesiyle bize yol gösterecekler. Ama hırslı olan, kendi ispat etmek isteyen bir çok arkadaşımız var. Çalışacaklar. Böyle bir ekiple sizlerin de hayret edeceği bir ekiple yola devam edeceğiz. Her zaman söylüyorum Gölcük bir yere kadar geldi ama kabuğunu kıramadı. İnşallah bizimle beraber gözlük kabuğunu kırılır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ