Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çetnik selamı ne demek? Sırp Çetnik işareti nedir? Dusan Tadic Çetnik

Sporseverlerin yakın markajında olan Fenerbahçeli Sırp oyuncu Dusan Tadic bombayı patlattı. Tadic’den gelen Çetnik selamı milyonların öfkesine neden oldu. Peki, Çetnik selamı nedir? Sırp Çetnik işareti ne anlama gelir? İşte o hareket ve anlamı..

Bu haberin fotoğrafı yok

Çetnik selamı ne demek? Sırp Çetnik işareti nedir? Dusan Tadic Çetnik

Fenerbahçeli Sırp oyuncu Dusan Tadic’in Çetnik selamı olay oldu. Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Amerika Açık’ta şampiyon olmasının ardından Sırbistan A Milli Futbol Takımı’nı taşıyan uçakta kutlama yapıldı. Kutlamalarda Fenerbahçeli Dusan Tadic 3 parmağıyla Çetnik selamı yaptı. Tepkiyle karşılanan selamın ardından Çetnik işareti merak konusu oldu. 

çetnik

ÇETNİK SELAMI NEDİR?

Çetnik Selamı, Balkan Savaşları döneminde ortaya çıkan ve Sırp milliyetçiliğinin sembolü haline gelen tarihi bir jesttir. Bosna Savaşı’nda ırkçı Sırp çetelerin, Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor.

Çetnik selamında serçe ve yüzük parmakları kapatılır ve kalan 3 parmak – baş, işaret ve orta parmak – açık tutularak yapılır. Çetnik selamı Sırplar için zafer anlamı taşır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaelispor'da Passolig taşıyan taraftar sayısı
Sıradaki Haber Kocaelispor’da Passolig artışı devam ediyor. Yoğun ilgi var…