Cevdet Akçay kimdir? Cevdet Akçay kaç yaşında, nereli? İşte Akçay'ın kariyeri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrasında başkanlık için Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiği iddia ediliyor.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay, 1961 yılında Trabzon'da doğdu. 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Akçay, The City University of New York'ta Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecesini elde etti.

Çalışma hayatına 1985 yılında doktora asistanı olarak başlayan Akçay, öğretim görevlisi olarak görev yaptığı dönemlerin yanı sıra, Manhattan College'da misafir öğretim üyeliği ve daha sonra Koç Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyeliği gibi çeşitli akademik pozisyonlarda bulundu.

2009 yılına kadar Koç Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve Koçbank ile Yapı ve Kredi Bankası'nda başekonomistlik görevini üstlenen Akçay, 2009-2018 yılları arasında banka başekonomisti olarak görev yaptı. Ayrıca, 2018-2023 yılları arasında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda danışmanlık görevinde bulunan Akçay, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.