Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ceviz büyüklüğünde yağdı! Fındık üreticisinin zararı büyük

Sarıcaali Divanı Tahtacılar Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yaşanan dolu yağışı nedeniyle tonlarca fındık zarar gördü. Mahalleli zararlarının çok büyük olduğunu üzüntüyle dile getirdi.

Sarıcaali Divanı Tahtacılar Mahallesi’nde

Kandıra civarlarında dolu olarak görüldü. Sarıcaali Divanı Tahtacılar Mahallesi’nde ise dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli dolu yağışı fındık bahçelerine büyük zarar verdi.

ZARAR BÜYÜK

Kocaeli’de dün akşam saatleri için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. Kandıra’yı dolu olarak vuran yağışta fındık bahçeleri büyük zarar gördü. Fındık üreticisi ceviz büyüklüğünde dolu tanelerinin ürünlerine büyük hasar verdiğini belirterek zararlarının çok fazla olduğunu dile getirdi. Geçimlerini fındıktan sağlayan köylüler bu konuda yetkililerden destek istedi. 10 dakika süren dolu yağışı sonrası tüm fındıklar yerlere döküldü.

BAŞKAN ÖLMEZ ZİYARET ETTİ

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, yaşanan olayların hemen sonrasında çiftçileri ziyaret etti.  Ani bastıran yağışlardan etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulunan Başkan Ölmez, yaklaşan fındık hasadı öncesi özellikle dolu yağışlarından etkilenen fındık üretimi yapılan tarımsal alanlarda hasar tespitinde bulundu. Başkan Ölmez beraberindeki Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin ile birlikte gerçekleştirdiği incelemelerde çiftçilerden de yaşananlar hakkında bilgi aldı. İlk incelemeler ve hasar tespitinin ardından yapılması gerekenlerle alakalı ivedilikle çalışmaları başlatan Başkan Ölmez, her zaman olduğu gibi bu yaşananlarda da çiftçilerin yanında olduklarını, gereken ne varsa yapılacağını ifade ederek üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.