Ceviz dolgulu enfes tatlı: Travados

Şeker krizi anlarınıza veya misafirlerinizi lezzetle ağırlarken deneyebileceğiniz, yapımı basit ve tadı damakta unutulmaz bir kurabiye tarifi. İçi ceviz dolgulu bu nefis tatlıyı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım talimatlar burada!

Ceviz dolgulu enfes tatlı: Travados

Malzemeleri:

  • 3/4 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 4 su bardağı un

İç Harç Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbet Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu

Yapılış:

  1. Kurabiye hamuru için, derin bir kase içinde su, sıvı yağ, tereyağı ve toz şekeri çırpın.
  2. Karışıma unu dört aşamada ekleyin ve hamur toparlanana kadar elinizle yumuşak ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. İç harç için, ceviz, toz şeker ve tarçını bir mutfak robotundan geçirip kenarda bekletin.
  5. Dinlenmiş hamuru tezgaha alın, oklava veya merdane ile ince bir şekilde açın. Hamurdan dilediğiniz boyutta yuvarlaklar kesin.
  6. Kestiğiniz yuvarlakların kenarlarını gevşetin ve ortalarına iç harçtan koyarak kenarları sıkıca kapatın ve ay şekli verin. Sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  7. Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derece fırına koyun ve kurabiyeler kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  8. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesi için tezgaha bırakın.
  9. Geniş bir tencereye suyu, şekeri ve limon kabuğunu koyun ve hafifçe koyulaşana kadar kaynatın.
  10. Şerbetin altını kısın ve ılık kurabiyeleri şerbetin içinde yaklaşık 2-3 dakika haşlayın.
  11. Kurabiyeleri servis tabağına alın ve kalan şerbeti koyulaştırıp üzerlerine gezdirin.
  12. Kurabiyeleriniz oda sıcaklığına geldiğinde üstlerinde hoş bir katman oluşacak, bu şekilde hem daha uzun ömürlü hem de içleri kıyır kıyır kalacaktır. Afiyet olsun!