Cezaevlerinde neler oluyor? Dilan Polat’ın vücudundaki kesikler nasıl oluştu?

Kara para aklama ve dolandırıcılık şüphesiyle tutuklanan Dilan Polat'ın cezaevinde intihara kalkıştığı öğrenildi. Kaldığı koğuşta 'Ölmek istiyorum' diye bağıran Polat'ın hastaneye kaldırıldığı yapılan muayene sonucunda vücudunda farklı yerlerinde kesikler olduğu belirlendi.

Cezaevlerinde neler oluyor? Dilan Polat’ın vücudundaki kesikler nasıl oluştu?

Sosyal medyadaki paylaşımları ile ünlenen kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından haklarında dava açılarak tutuklanan Dilan-Engin Polat çiftinden yeni gelişme. Dilan Polat'ın cezaevinde intihara kalkıştığı öğrenildi. Dilan Polat'ın intihar girişimini doğrulayan Avukatı Hüseyin Kaya sinir krizi geçirdiğini ve kendisine zarar verdiğini belirtti.

Cezaevlerinde neler oluyor? Dilan Polat’ın vücudundaki kesikler nasıl oluştu? - Resim : 1

BU EYLEMLER KASITLI MI YAPILIYOR?

Nihal Candan'ın açlık grevi sonucunda 37 kiloya düşmesi sonucu tahliye edilmesiyle başlayan tartışma ve tepkiler Dilan Polat'ın intihar girişimiyle akıllarda 'Bu hamleler tahliye olmak için yapılan kasıtlı eylemlere mi dönüşüyor?’ sorusunu akıllara getiriyor.

İŞİN UZMANINA SORDUK

Nokta Gazetesi olarak bizde konuyu işin uzmanına sorduk. Ünlülerin avukatı Ayşegül Mermer Nokta Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Mermer açıklamasında, 'Uygulamada hasta tutuklu ve hükümlüler hastalık nedeniyle tahliye edilebiliyor.

RAPOR DOĞRULTUSUNDA TAHLİYE

Bunun için Adli Tıp Kurumu sürekli hastalık, sakatlık veya kocama hali olup olmadığının teşhis ve tespiti için tam teşekküllü bir devlet hastanesi sağlık kurumuna sevk edilir. Ve ancak bu rapor doğrultusunda tutuksuz yargılanma veya tahliyesi söz konusu olabilir.

Cezaevlerinde neler oluyor? Dilan Polat’ın vücudundaki kesikler nasıl oluştu? - Resim : 2

Avukat Ayşegül Mermer

  1. EVRE KANSER HASTASI…

Fakat her hastalık ya da koşul tahliyeye sebep olamaz. 4. evre kanser hastası bir hükümlü yapılan araştırma ile tedavisinin cezaevi koşullarında tek başına yapabileceği raporu çıktığı için hükümlülük hali devam etti.

“EMSAL TEŞKİL ETMEMELİ”

Nihal Candan'ın açlık grevi yaparak tahliye olması diğer tutuklu ve mahkumlara bir emsal teşkil etmemeli aynı şekilde Dilan Polat'ın intihar girişimi de buna dahildir. O zaman tüm tutuklu ve mahkumlar psikolojilerinin bozuk olduğu kanısına varılarak tahliye edilsin bu yanlış bir kanıdır.

“ANTİDEPRESAN DESTEĞİ VERİLİYOR”

Kaldı ki cezaevinde elbette herkesin psikolojik durumu zor. Ancak bunlar için doktor kontrolünde antidepresan desteği verilmektedir. Dilan Polat'ında durumu tam teşekküllü bir devlet hastanesinde yapılan tetkik ve araştırmayla ancak sonuçlanıp karara bağlanabilir.

2 BİN MAHKUM BAŞVURU YAPMIŞ

Hastane koşullarını uygun bulmazsa tutuksuz yargılayabilir ya da ilaç desteği vererek tutukluluk haline karar verebilir. Bu tamamen adli tıp kurumdan gelecek olan bilimsel ve teknik görüşe bağlıdır. Türkiye'de hastalık gerekçesiyle 2 bin mahkum ve tutuklu başvuru yapmış beklemektedir. Bu sebepten her açlık grevi yapan ya da intihara teşebbüs eden tahliye olamaz' dedi.