CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir? Faruk Demir nereli, kaç yaşında?

CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir? Faruk Demir nereli, kaç yaşında?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'nin en doğusundaki belediyesi Ardahan'ın Belediye Başkanı Faruk Demir'i yeniden aday gösterdi. İşte, Faruk Demir'in hayatına dair detaylar:

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamlayan Demir, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve başarıyla mezun oldu.

Sanat yaşamına Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak adım atan Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin düzenlediği yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazanarak TRT'de çalışmaya başladı. Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz ve Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı dönemde kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında adlı iki albüm çıkardı. Ayrıca, M. Kemal Atatürk'e yazılan "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" adlı türküyü tekrar hayat kazandırarak büyük beğeni topladı.

Siyasi kariyerine 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı olarak başlayan Demir, 21. dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları gibi önemli görevlerde bulundu.

2013 yılında CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı, 2015 yılında ise CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olan Demir, 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı olarak seçildi. Faruk Demir, CHP'nin güvenini kazanarak Ardahan Belediye Başkanlığı görevine devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ