CHP Bilecik Belediye başkan adayı kim? Melek Mızrak Subaşı kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP Bilecik Belediye başkan adayı kim? Melek Mızrak Subaşı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bilecik Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Tarzı ve duruşuyla dikkat çeken Subaşı, daha önce Game of Thrones dizisindeki Targaryen hanesi karakterlerine benzetilmişti. Peki, Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı kimdir?

Melek Mızrak Subaşı, 1988 yılında Bulgaristan'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Edebali İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Bilecik Anadolu Lisesi'nde aldı. Daha sonra Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesi'nde mimarlık üzerine lisansını tamamlayan Subaşı, aynı üniversitede tezli yüksek lisansını da başarıyla tamamlayarak Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Mezuniyetinin ardından Mimarlar Odası Üyeliğine kabul edilen Melek Mızrak Subaşı, kendi mimarlık ofisinde 4 yıl boyunca mesleğini icra etti. 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Subaşı, bu süreçte İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği gibi görevleri başarıyla yerine getirdi.

Melek Mızrak Subaşı, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği gibi birliklerin doğal ve asil üyesi olarak iş birliklerine önem veriyor ve şehri adına birçok projeye imza atmaya devam ediyor.

Evli ve bir çocuk annesi olan Melek Mızrak Subaşı, CHP'nin Bilecik Belediye Başkan adayı olarak şehrin geleceği için önemli bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ