CHP delegelerini seçiyor!

Kongre takviminin başladığı Cumhuriyet Halk Partisinde mahalle delege seçimleri için sandıklar kuruldu

CHP delegelerini seçiyor!

14 Mayıs Milletvekilliği Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tabanında ortaya çıkan değişim talebinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partinin kurultaya gideceğini açıkladı. CHP’nin ilçe örgütlerinde başlayan kongre hareketliliği, 15 Haziran'da Kocaeli ilçe örgütlerinde üye listelerinin askıya çıkmasıyla başladı. İtiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından bugün CHP’de ilçe kongresi için delege seçimleri başladı.

12 İLÇE, 472 MAHALLE

12 ilçede yer alan 472 mahalledeki üyeler, ilçe kongrelerinde oy kullanacak olan delegeleri belirleyecek. Toplamda ise 25 bin 968 üyenin delege seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunuyor. 102 mahallesi bulunan İzmit’te oluşturulan takvim kapsamında toplam 401 delege bulunuyor. İzmit’te delege seçimleri ise bugün Akçakoca Mahallesi ile başladı.

2 DELEGE SEÇİLECEK

Tepecik Mahallesi ile devam eden delege seçimleri CHP İzmit İlçe Binasında kurulan sandıkta gerçekleşti. Tepecik Mahallesinde toplam 40 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. 2 delegenin belirleneceği seçimlerde delege adayları Mihriban Kavurmacıoğlu ve Güliz Girgin olarak açıklandı. Seçimler, 12 ilçede 30 Temmuz’a kadar devam edecek olup süreç içerisinde itirazlar önce ilçe yönetim kuruluna ardından da il yönetim kuruluna yapılacak. 5 Ağustos itibari ile ise ilçe kongreleri için takvim süreci işlemeye başlayacak.