Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Derince’de kongre heyecanı

CHP Derince İlçe Başkanlığı Kongresi, Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kongrede mevcut başkan Atasoy Bilgin ile Deniz Boztepe ilçe başkanlığı için yarışıyor.

CHP Derince İlçe Başkanlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından alınan kurultay kararının ardından örgütlerde kongre heyecanı başladı. CHP Kocaeli’de de ilçe kongreleri öncesi belirlenen takvime göre 3 Temmuz itibarıyla mahalle delege seçimleri gerçekleştirildi. Delege seçimlerinin sona ermesinin ardından ilçe kongrelerinin tarihleri netleşti. CHP Kocaeli’nin ilçe kongreleri Çayırova ilçesi ile başladı, Derince ile devam ediyor. Bugün Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Derince İlçe Başkanlığı kongresine CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, Mühip Kanko, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli Barosu eski başkanı Sertif Gökçe, parti yöneticileri ile partililer katıldı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede, mevcut başkan Atasoy Bilgin ile Deniz Boztepe ilçe başkanlığı için yarışıyor. 

AKDOĞAN: “KONGRE İÇİN BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYE DEĞMEZ”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Ankara Milletvekili PM üyesi Umut Akdoğan,“İnşallah yerel iktidarımızdan sonra çok daha coşkulu toplantılarımızı hep birlikte yaparız. Biz geçen hafta Ankara Etimesgut’ta bir kongre yaptık. İki aday yarışıyordu. Çok gergin bir kongre yaptık. Birbirimizi olanın dışında eleştirdik. O bunalımla bir ilçe başkan adayımızı kalp krizinden kaybettik. Oy kullanırken başkan adayımız hayatını kaybetti. CHP, önemli bir değerini kaybetti. Geçen hafta adlığım dersi hiçbir zaman siyasette almamıştım. Bir kongre için birbirimizi incitmeye değmez. Bu kongrede divan başkanı olarak birbirini incitenlerin sözünü keserim. Faruk Özdemir’i huzurlarınızda saygıyla anıyorum. Büyük umutla girdiğimiz seçimi kaybettik. Cumhuriyetin 100. yılında iktidar olmak istiyorduk olmadı. Bu bizler için çok üzücü. Ancak bu mücadeleyi bırakmayacağız. Dalgalarla boğuştuk gemiyi limana yanaştıramadık. Bu kongrelerle yeniden umutla bu kongrelerden çıkacağız ve yerel seçimlerde başarılı olmanın yollarını arayacağız” dedi.

KANKO: “DEĞİŞİM KONGRELERDEN BAŞLAYACAK”

Akdoğan’ın ardından söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, “Çok umutlandığımız bir seçimde başarılı olamadık. Yerel seçim startını verdik. Değişim buradan, kongrelerden başlayacak. CHP kadar, demokratik süreçleri iyi yürüten bir parti yoktur. Bu sandıklardan çıkacak tüm sonuçlara saygı duymalıyız. Bu salondan çıktıktan sonra hep birlikte bir belediye başkanı için çalışacağız. Ayrıyı gayrıyı geride bırakacağız. Herkesin sonuca duyduğu bir kongre temenni ediyorum. Meclis açıldı, ülkenin gündemi bitmiyor. Emekli ve memur zamları ile ilgili tekliflerimiz duvardan döndü. Olağanüstü toplantı istedik, muhalefet salonda tam sayıdaydı ama iktidar yoktu. Biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

YILDIZLI: “YEREL SEÇİMLERE ODAKLANMALIYIZ”

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, “Kazanmak için çıktığımız seçimde vermiş olduğunuz mücadeleden dolayı hepinizi kutluyorum. Emeklerinize layık olacağız, şüpheniz olmasın. Hepimiz kendimiz yerel seçimlere odaklamalıyız. Devletin tüm imkanlarını kullanarak bu seçimi kazandılar. Bu bizi umutsuzluğa itemez. Yerel seçimde mutlaka başarıyı elde edeceğiz. Derince’deki patlamanın takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyorum. Her akşam basında CHP. İki aydır gelenine nokta mazot neredeyse 40 TL’ye dayandı. Bu sesi kapatmak için televizyonlarda CHP’den bahsedecekler” dedi.

MUTLU ŞEHİR KOCAELİ’Yİ GÖREN VAR MI?

Sözlerini sürdüren Yıldızlı, “Toplu taşımayı kullanan vatandaş da mutsuz, toplu taşıma hizmeti veren esnaf da mutsuz. Mutlu şehir Kocaeli’yi gören var mı? Toplumun her kesimi bu zamlardan rahatsız. Annelerimiz, babalarımız şehir hastanesine gitmekte zorlanıyor. Derince’nin en büyük problemlerinden biri Derince Eğitim Araştırma Hastanesi. Sözde eğitim araştırma hastanesi olan hastanenin tüm fonksiyonları Şehir Hastanesine gitmiş. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Derince Eğitim Araştırma Hastanesini Derincelilere yeniden kazandırmamız gerekiyor. İstanbul Depremi olduğunda en çok etkilenecek kent Kocaeli’dir. Bununla ilgili önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. İlçemiz için iki tane çok kıymetli aday var. İkisi de bu işi layıkıyla yapar. İkisine de başarılar diliyorum” dedi.

SARI: “CHP ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYOR”

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Sarı, “CHP zor zamanlardan geçiyor. CHP dünyanın en eski ve en köklü partilerinden biridir. CHP için elimizden geleni yapacağız. Bu kongre aslında Derince Belediyesi’ni kazanma kongresidir. Bu kongrenin kazananı CHP’dir. Derince Belediyesi’ni kazanacağımıza inancım tamdır. Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma inancım da aynı şekilde tamdır. Derince 20 yılda çok şeyini kaybetti. Derince İzmit’ten sonra en gözde ilçeydi. Derince stadyumunu, askeriyesini kaybetti. Derince Belediyesi bu haliyle Kocaeli’nin en kötü belediyesidir. Bir sonraki kongremizi Derince ve Büyükşehir belediyelerini kazanmış olarak yapacağız. Her iki aday arkadaşıma başarılar diliyorum. Kazananı burada elini havaya kaldırarak göndereceğiz ve sonrasında yerel yönetimlerdeki başarısı için tüm gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.