CHP İl Başkanı Bülent Sarı: ‘Kemal Bey hem moralli, hem umutlu’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara’da il başkanları ile yaptığı toplantıyı gazetemize değerlendiren Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı “Kemal Bey’in morali her zamanki gibi iyi. Kemal Bey hem moralli, hem umutlu. Her zamanki gibi özgüveni yüksek” dedi.

CHP İl Başkanı Bülent Sarı: ‘Kemal Bey hem moralli, hem umutlu’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından dün 81 ilin il başkanıyla partisinin genel merkezinde 10 saate yakın süren toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıya katılan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

"Değişim" taleplerinin arttığı bir dönemde gerçekleştirilen toplantının gergin geçeceği beklentisi hakimken, içeriden yansıyan bilgiler “ılımlı” ve “uzlaşmacı” bir görüşme yapıldığı izlenimi yarattı.

“HATALARIMIZI GÖRÜŞTÜK”

CHP İl Başkanı Bülent Sarı, toplantıda tüm illerin seçim sürecini, seçimle ilgili yaşanan sıkıntıları, vatandaşların taleplerini, yol haritasını ve bundan sonra yapılacak çalışmaları görüştüklerini belirterek “Tüm süreci değerlendirdik. Hatalarımızı, eksikliklerimizi görüştük” dedi.

“DEĞİŞİM TALEBİ DİLLENDİRİLMEDİ”

“Değişim” talebinin dillendirilip dillendirmediği yönündeki sorumuza Sarı, “Dillendirilmedi. Zaten seçim sürecine girdik. Şu anda kurultay süreci başladı” diye yanıt verdi.

“DEĞİŞİM SİHİRLİ BİR KELİME”

“Değişim”in sihirli bir kelime olduğunu belirten Sarı, önümüzdeki süreçle ilgili şunları kaydetti:
“Alttan yukarı kadar değişiklikler olacak. Belki biz de değişeceğiz. Bunlar olacak yani. Delege süreci, kongre süreci başladı, devam ediyor. Değişim başladı. Değişim sadece insanlarla olmaz. Tüzük değişikliklerine de ihtiyaç var. Partinin yönetiminde bazı değişikliklere de ihtiyaç var. Ufak da olsa bir tüzük değişikliği yapılacak. Onu da görüştük. Bazı noktaların değiştirilmesi gerekiyor, onları konuştuk. Tabanın ve oy verenlerin beklentileri dinledik. Ona göre de bir yol haritası çiziyoruz.”

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?

Partinin ittifaklar siyaseti ile birlikte sağa kaydığı yönündeki eleştirilere “Böyle bir şey yok” diye yanıt veren Sarı, ittifakların geleceği ile ilgili olarak “Yerelde ittifak yaptık bitti, genelde ittifak yaptık bitti, şimdi yerelde yeniden ittifak yapılacaksa, parti kurmayları gidecek görüşmeler yapılacak. Ona göre yol haritası çizilecek. Eğer ittifak yapılacaksa ya da yapılmayacaksa, yol haritası ona göre çizilir. Bu yüz yıllık bir parti. Yol haritamızı, çalışma programımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“KEMAL BEY’İN ÖZGÜVENİ YÜKSEK”

Sarı, Kılıçdaroğlu’nun morali hakkında ise “Kemal Bey’in morali her zamanki gibi iyi. Bir sıkıntı yok. Kemal Bey hem moralli, hem umutlu. Her zamanki gibi özgüveni yüksek” değerlendirmesini yaptı.