Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP – İyi Parti pazarlığa başladı: İBB’ye karşılık bunları istediler!

31 Mart 2024 yerel seçimlerine gidilirken önemli bir gelişme yaşandı. İYİ Parti’nin İstanbul’da ittifak yapması için 10 ilçede istediği öne sürülürken; bu şartların gerçekleşmesi durumunda ise Ekrem İmamoğlu’na destek vereceği iddia edildi.

31 Mart 2024 yerel

Türkiye yerel seçim gündemine iyiden iyiye ısınırken  iktidar ve muhalefet kanadında da adaylıklar için süreçler hızlandı. Mayıs seçimlerinde alınan büyük yenilgiden sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 3 Mart sürecinden sonra ayrıldığı ittifak tekrar kurulabilir.

CHP’DEKİ DEĞİŞİM RÜZGARIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Meral Akşener’in yerel seçimlere her ilde ve ilçede kendi adaylarıyla gireceklerini duyurmasından sonra CHP’de yaşanan genel başkan değişimi havayı değiştirdi. Akşener’in el yükselttiği pazarlıkta şartlar belli oldu.

Ensonhaber’in haberine göre,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) özelinde Akşener’in şartı 10 ilçe bulunuyor.  Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ittifak konusunda sürekli verdiği olumlu mesajlardan sonra İyi Parti, şartlarını ortaya koydu. İYİ Parti’nin istediği  ilçeler arasında Çatalca, Silivri, Üsküdar, Eyüpsultan, Tuzla, Şile, Ataşehir, Ümraniye ilçeleri bulunuyor.  Bu ilçelerin İyi Parti’ye bırakılması durumunda İBB’de CHP’nin olası adayı İmamoğlu’na destek verilecek.