CHP İzmit’te şaibeli delege seçimi!

Kongre sürecinin devam ettiği CHP’de delege seçimleri devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan Kabaoğlu Mahallesi delege seçimlerinin şaibeli olduğu iddia edildi

CHP İzmit’te şaibeli delege seçimi!

Genel Seçimlerde hezimet yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay süreci devam ediyor. Yerel seçim öncesi teşkilatlarda yenilemeye giden CHP’de mahalle delege seçimleri devam ediyor. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde de mahalle delege seçimleri devam ediyor.

ŞAİBE İDDİASI

Partililerin ilgi gösterdiği delege seçimleri için önemli bir iddia ortaya atıldı. Bir dönem CHP Kocaeli’den milletvekili aday adayı olan Yeşim Aydemir Akpınar, Kabaoğlu Mahallesinde gerçekleşen delege seçimlerinin duyurulan zamanda ve yerde yapılmadığını iddia etti.

CHP İzmit’te şaibeli delege seçimi! - Resim : 1

“ADAY OLMA VE SEÇİLME HAKKI GASP EDİLMİŞTİR”

Partiden yapılan duyuruya göre, CHP Kabaoğlu Mahallesi Delege Seçiminin 23 Temmuz Pazar günü Köy Meydanında saat 11:00'de başlayacağı duyurulmuştu. CHP İzmit ilçe Başkanı Gökhan Darcan tarafından yapılan bu duyurunun ardından gerçekleşen delege seçimlerinin farklı zamanda ve yerde yapıldığını iddia eden Akpınar, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanlığı demokrasi timsali bir mahalle seçimini daha tamamladı. Üyelerine mesajla duyurduğu seçiminin ne yerini ne saatini mesajdaki gibi yapmayan Kabaoğlu Mahallesi seçimleri her bakımdan usulsüzdür. Orda seçilmiş her delege arkadaşımız, kendi arkadaşının aday olma ve seçilme hakkını gasp etmiştir. Duyurulan seçim saat 10.00 da ve başka bir adreste yapıldı” ifadelerini kullandı.

“ÜYELER TARAFINDAN ATILDIĞINDAN EMİN DEĞİLİM”

Akpınar’ın iddialarını destekleyen İzmit Belediyesi Eğitim Projeleri Koordinatörü olarak atanan Osman İlhan Cebeci ise, “Yaklaşık 15 üye ile saat 11.00 de seçim alanına gittiğimizde sandıkta 25 adet zarfın olduğunu gördük. Nadenini sorduğumuzda mahalle temsilcisi" köylüler tarlaya gideceği için seçimin 10.00 da başlatıldığını" söyledi. Bunu ilçe yöneticisi ve sandık görevlisi de onaylamış. Ben sandığa atılan zarfların üyeler tarafından atıldığından emin değilim. Bu seçim kesinlikle iptal edilmelidir. Biz itiraz dilekçemizi sandık sorumlusuna verdik. Bakalım ne olacak?” dedi.

CHP İzmit’te şaibeli delege seçimi! - Resim : 2