‘CHP kişilerin partisi değildir’

CHP’nin kişilerin değil kitlelerin partisi olduğunu ifade eden CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, seçim öncesi kişlerin özeleştiri yapması gerektiğini ifade etti

‘CHP kişilerin partisi değildir’

Eylül ayında gerçekleşen CHP İzmit İlçe Kongresinde ilçe başkanı seçilen Gökhan Ercan, görevinde 50 günü geride bıraktı. Göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında önceki başkanlardan farklı olacağı sinyalini veren Ercan, görevinin birinci ayında gerçekleşen CHP İl Kongresinde yaptığı çıkış ile dikkatleri üzerine çekti. İl yönetimi ve mevcut ilçe yönetimi ile arasının açıldığı iddialarına Nokta Gazetesi üzerinden cevap veren Gökhan Ercan, gazetemizin sorularını yanıtladı.

“KENDİ İÇİMİZDE KALACAK”

ilk basın toplantısından hatırlatma yapan Ercan, “İlk yaptığım basın toplantısında şimdiye kadarki parti yöneticilerinden ve ilçe başkanlarından farklı bir edamız olacak demiştim. Ben ve yönetici arkadaşlarım hiçbir zaman bu partiye emek vermiş, bu partiye değer katmış geçmiş dönem ve bu dönemki yöneticilerimizi tartışmayacağız. Kendi kurullarımızda, iç mekanizmamızda elbette tartışacağız ama bu kendi içimizde kalacak.

“HALKIN ÖNÜNE BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

CHP’de bu kültürü değiştirmek lazım. Çok sesli bir partiyiz ama bunu halk karşısında yapmayacağız. Bu eksiklikleri, doğruyu bulma çabamızı kendi içimizde yapacağız. Halkın önüne daha birlikte, beraber ve tartışmasız ortamlarda çıkacağız. Halkın karşısına kentin sorunları ile çıkacağız. Bunun haricinde konuşulan her şey dedikoduya ve siyasi hırsa girer” dedi.

“KİŞİLERİN PARTİSİ DEĞİL”

Seçim sürecin öncesi herkesin şapkayı önüne koyup özeleştiri yapması gerektiğini ifade eden Ercan, “Bireysel hırslardan arınmak lazım. Bu hırslardan uzak duracağız. CHP kişilerin partisi değildir. Kitlelerin partisidir. Bizim sorumluluğumuz daha fazladır. Bu sorumlulukla hareket etmemiz gerekecek. 1 kere değil 10 kere düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ