“CHP Kocaeli 12’den büyüktür” diyerek aday oldu

CHP’nin 12 ilçe başkanının mevcut il başkanı Bülent Sarı’ya destek vermesine tepki gösteren İzmit Rotary Kulübü eski Başkanı Uğraş Çiftçi, “CHP Kocaeli 12’den büyüktür” diyerek il başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

“CHP Kocaeli 12’den büyüktür” diyerek aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi yarın kongre yapacak. Mevcut başkan Bülent Sarı’nın karşısına rakip olarak CHP İzmit ilçe eski başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya çıkmıştı.12 ilçe başkanının bir araya gelerek Bülent Sarı’ya destek vereceğini açıklamasının ardından Küçükkaya adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

“GÖZDAĞI VERİRCESİNE…”

Bu gelişmelerin ardınan İzmit Rotary Kulubü eski başkanı Uğraş Çiftçi de aday olduğunu açıkladı. Çiftçi 12 ilçe başkanının ortak kararını eleştirerek, kararın delegelerin iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti. Uğraş Çiftçi, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Kocaeli il kongresine sadece 4 gün kala, demokratik teamüllere aykırı bir şekilde, 12 ilçe başkanının, adeta muhalefete gözdağı verircesine, tek aday üzerinde uzlaştıklarını ifade etmelerini, bir şeylerin düzelmesini, iyiye gitmesini bekleyen seçmenlere, üyelere ve 642 il delegesinin iradesine yapılmış bir saygısızlık ve muhalefete tahammülsüzlük olarak yorumluyorum.

“ÜZÜCÜDÜR VE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Bu tutum, bugün geldiğimiz noktada; sadece seçimden seçime hatırlanan ve hiçbir kişisel beklentisi olmadan oy kullanan yüzbinlerce seçmen ve sadece delege seçimlerinde kapıları çalınan üyeler bir kenara, tüm aritmetik üstünlüğüne rağmen, olası bir cılız muhalefet seçeneğini bile bertaraf ederek 642 delegeyi seçeneksiz bırakmak ve oldu bittiye getirmekten, değersizleştirmekten başka bir anlam içermemektedir” Ne üzücüdür ve düşündürücüdür ki, Kocaeli’de üyelerle önseçimi savunan ben ve benim gibi binlerce, yüzbinlerce seçmen ve üye, bugün itibariyle delegenin bile seçeneksiz bırakılması suretiyle seçme hakkının ipotek altına alınmasına karşı çıkma noktasına gelmiş bulunmaktayız.

“FRENİ PATLAMIŞ BİR KAMYON GİBİ…”

Tüm bu gerekçelerle, en siyasetten uzak, en sıradan bir vatandaşın bile kolayca hesaplayabileceği şekilde, müesses nizamın ezici aritmetik üstünlüğüne rağmen, bugüne kadar yaşanan olumsuzluklardan ders almak bir yana yeni ve daha büyük olumsuzluklara doğru freni patlamış bir kamyon gibi tam gaz yürüttüğü bu antidemokratik sürece itiraz etmek adına, samimi, üzgün ve sesini duyuramamanın ızdırabını yaşayan sıradan seçmenlerin ve üyelerin tepkisini temsil etmek ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde, köprüden önceki bu son çıkışta, tarihe şerh düşmek, seçeneksiz bırakıldığına inanan, iradesine saygısızlık yapıldığına inanan tek bir sağduyulu, dik duruşlu delegenin bile olsa seçeneği olmak amacıyla,

“KOCAELİ DÜNYANIN MERKEZİDİR”

Demokrasinin olmazsa olmazı olan muhalefet etme görevini üstlenerek, CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na aday olduğumu, CHP Kocaeli kamuoyuna saygılarımla ilan ediyorum. Kocaeli dünyanın merkezidir; inanmayan ölçebilir. Öyleyse, Kocaelili sosyal demokratlar, Kemalistler, solcular, dışarıdan gelecek kurtarıcılar beklemek yerine, kayıp-kazanç hesapları yapmadan, büyük bir samimiyetle diledikleri değişimi Kocaeli’den başlatmak için yola çıkma cesaretini göstermelidirler. CHP, Kocaeli 12’den büyüktür.”