Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli Büyükşehir Başkan Adayı Atasoy Bilgin kimdir, nereli, kaç yaşında?

CHP Kocaeli Büyükşehir Başkan Adayı Atasoy Bilgin kimdir? Ne iş yapar? Nerelidir? Atasoy Bilgin hakkında merak edilenler neler?

CHP Kocaeli Büyükşehir Başkan

Atasoy Bilgin Kimdir?

1974 yılında Kırşehir’de dünyaya gelen ve aslen Artvinli olan Atasoy Bilgin, 2000 yılında Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden başarıyla mezun oldu. Siyasi kariyerine CHP Kocaeli Derince ilçesinde adım atan, 2000-2002 yıllarında mahalle temsilciliği, 2002-2004 yıllarında Derince ilçe yönetiminde İlçe Eğitim Sekreteri, 2004-2010 yılları arasında ise 2 dönem boyunca Derince İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, 31, 32 ve 38 Dönem CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2022 yılında Derince İlçe Başkanlığı görevine seçilen birey, Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden 2024 Aralık Ayında istifa etmiştir.

Ayrıca, TMMOB Makina Mühendisleri Odası üyesi olan birey, 2022-2024 MMO Genel Kurul Delegeliği görevini üstlenmektedir. Yurtdışında çalışan işçilerin özlük haklarının korunmasıyla ilgili İnşaat-Sen sendikasında kanun teklifi hazırlanması konusunda komisyonlarda çalışmıştır. Halen İnşaat-Sen Yönetim Kurulu üyesi olan birey, İnşaat-Sen tarafından örgütlenen 2 yıl süren Kayı İnşaat işçileri direnişinin örgütlenme sekreteri olarak önemli bir rol üstlenmiştir.

Evli ve 1 çocuk babası olan birey, hem akademik hem de siyasi kariyerindeki başarılarıyla dikkat çekmektedir.