CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı Azerbeycan'a gidiyor

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi On Üçüncü Genel Kurulu için Azerbeycan'a gidiyor.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı Azerbeycan'a gidiyor

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi On Üçüncü Genel Kurulu 5-6 Haziran tarihlerinde Bakü'de Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Sayın Sahiba GAFAROVA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

GAFAROVA’NIN EV SAHİPLİĞİNDE

Genel Kurula Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den TÜRKPA Komisyonu üyesi Parlamento Başkanları ve Milletvekilleri katılmakta. Toplantıya Macaristan ve KKTC Parlamento Başkanları Gözlemci üye olarak; Özbekistan Parlamento Başkanı ise misafir olarak katılacaklardır. Genel Kurul sırasında; TÜRKPA Komisyonlarının çalışmaları gözden geçirilecek ve hazırlanan model kanunlar onaya sunulacaktır. Genel Kuruluda ayrıca “Türk Dünyası için Yeşil Ufuklar: Yeşil Gündemin Gerçekleştirilmesinde Parlamentoların Rolü” konusu ele alınacaktır.

6 HAZİRAN'DA DÖNECEK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılacağı TÜRKPA 13.Genel Kurulunda Türkiye'yi temsil edecek olan parlamenterlerden biri olan Yıldızlı'nın 6 Haziran'daki Genel Kurul sonrasında yurda dönmesi bekleniyor.

Kaynak: Gamze Karaaslan