CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İsmail Sonkaya kimdir? İsmail Sonkaya nereli, kaç yaşında?

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İsmail Sonkaya kimdir? İsmail Sonkaya nereli, kaç yaşında?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. İşte, CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya'nın hayatına dair detaylar:

İsmail Sonkaya, Konya'nın Karapınar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yüksek mimarlık eğitimini tamamlayarak bu alanda uzmanlaşan Sonkaya, Karapınarlılar Derneği Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş bir isimdir. Emekli olan Sonkaya, Konya'da çeşitli projelerde adı geçen ve ismini duyuran bir mimardır.

Mimarlık alanındaki uzmanlığıyla Konya'nın çeşitli projelerine katkı sağlayan İsmail Sonkaya, aynı zamanda Konya'daki CHP teşkilatlarında da aktif bir rol üstlenmiştir. Parti içindeki görevleriyle bilinen Sonkaya, Konya'nın siyasi yaşamında da etkin bir konumda yer almıştır.

Yüksek mimarlık geçmişi, şehirdeki projelerdeki aktif katılımı ve parti içindeki tecrübeleriyle öne çıkan İsmail Sonkaya, CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkacak. Seçim sürecinde Konya'nın kentsel gelişimine ve yaşam kalitesine yapacağı katkılar merakla beklenen İsmail Sonkaya, yerel seçimlerin halka olumlu bir vizyon sunması adına önemli bir aday olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ