CHP Körfez'de itiraz edecek! Fark 1395 geçersiz 5 bin 14

AK Parti adayının 1395 oy farkla kazandığı Körfez İlçesinde 5 bin 14 oy geçersiz sayıldı. Oy sayımında elektriklerin de kesilmesi nedenini de öne süren CHP sonuca itiraz edecek.

CHP Körfez'de itiraz edecek! Fark 1395 geçersiz 5 bin 14

Türkiye bugün bir kez daha sandık başına gitti. Yerel seçimler ile birlikte belediyeleri 5 yıl yönetecek yeni başkanlar belirlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri ilk defa ikinci parti oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise uzun yıllar sonra birinci parti olmanın mutluluğunu yaşadı.

3 BELEDİYE KAZANDI

Kocaeli’de ise 13-0 hedefi olan AK Parti hedefine ulaşamadı ve İzmit Belediyesi, Derince Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi’ni CHP’ye kaptırdı. Seçimin en sürpriz ilçelerinden biri ise Körfez ilçesi oldu. Cumhur İttifakının adayı Şener Söğüt 34 bin 209 oy alırken, rakibi Tayfun Balıkçı ise 32 bin 814 oy aldı.

İTİRAZ EDECEK

1395 oy farkının olduğu Körfez’de geçersiz sayılan oyların sayısı ile bir hayli dikkat çekti. İlçede toplam 5 bin 14 oy geçersiz sayıldı. Oy sayımı sırasında elektriklerin de kesilmesi nedeni ile CHP seçim sonucuna itiraz etmeye hazırlanıyor. Yeniden sayımın sonucu değiştirebileceği düşüncesinde olan CHP, sandık güvenliğinin sağlanmadığı ifade ediyor.

“KADERİNİ ETKİLİYOR”

Sonuç ile ilgili konuşan CHP adayı Tayfun Balıkçı, “Balıkçı Geçersiz oylar seçimin kaderini etkiliyor. Bu zaman içinde elektrik kesintisi olması sandık güvenliğini riske atmıştır " ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ