Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Körfez’de neler oluyor? Aynur Vergili’den bomba açıklamalar: Çekilmiyorum!

CHP Körfez İlçe Örgütü ön seçime doğru ilerlerken, son derece ilginç gelişmeler yaşanıyor. CHP’li aday adayı Aynur Vergili, Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

CHP Körfez İlçe Örgütü

CHP’’de iki ilçe adım adım ön seçim tarihine yaklaşıyor. İzmit ve Körfez’de CHP’nin adayları ön seçim ile belirlenecek. Körfez’de Bozkurt Uslu, Aynur Vergili, Emirşah Torun, Tayfun Balıkçı ve Nurcan Kuşçu olmak üzere 5 aday adayı var. 21 Ocak Pazar günü Körfez İlçe Örgütünün gerçekleşecek ön seçimi öncesinde, Körfez Belediye Başkan Aday Adaylarından Aynur Vergili, İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal’ı hedef alan sert bir açıklama yaptı. Nokta Gazetesine konuşan Vergili, “Aradığım üyeler, ilçe başkanı Altunal’ın benim aday adaylığından çekildiğimi söylüyor” dedi. Öte yandan Gülseren Solmaz Altunal ile yaşadıklarını da Nokta Gazetesine anlatan Aynur Vergili, şunları söyledi:

YAŞANANLARI ANLATACAĞIM

“Ben bugün CHP’nin bir belediye başkan aday adayı olarak bir basın açıklaması yapma gereği hissettim. Çünkü bir haftalık süre içerisinde zor şeyler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Ön seçim öncesi üyelerimizi aradığımızda, “Bizi İlçe Örgütü tarafından aradılar, sizin Emirşah Torun lehine çekildiğinizi söylediler, Torun’a destek istediler” gibi söylemlere maruz kalıyorum. Ben şimdi olayın öncesinde yaşananları da anlatacağım.

OLUMLU RAPOR ANKARA’YA GİTTİ

Bundan yaklaşık 1 ay önce Genel Merkezden il koordinatörlerimiz geldi, mülakatlar yaptı. İki tane milletvekilimiz gelmişti. Mülakat sonucunda aldığım bilgiler neticesinde, kendi adıma süreç çok olumluydu. Benim belediye başkan adayı olarak gösterilmem noktasında olumlu bir rapor olduğunu Ankara’dan öğrendim.

İLÇE BAŞKANINI ARADIM…

Daha önce Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, kendisinin Emirşah Torun’u destekleyeceğini bana da söylemişti. Bende bu bilgi üzerine, Ankara’dan gelen bilgilerin ardından Solmaz’ı aradım. “Sayın başkanım, genel merkezde Körfez için benim aday yapılmam noktasında kuvvetli bir rapor var. Genel merkezden seni ararlarsa, biliyoruz ki Emirşah Torun’u destekliyorsun, uyumlu çalışıp çalışmama noktasında benim için lütfen köstek olma” dedim.

TORUN İÇİN ANKARA’YA BASTIRDILAR

Ben ilçe başkanı Altunal’ı aradığımın ertesi günü İlçe Başkanı Altunal, Emirşah Torun’u da alıp Ankara’ya CHP Genel Merkezine gitti. Bir Perşembe günü gittiler, cumartesi gününe kadar orada kaldılar. Genel merkezde Emirsah Torunun adaylığı için bastırdılar. Daha sonra cumartesi akşamı döndüler ve Pazar günü için ilçe örgütünü acil toplantıya çağırdılar.

KARAR DEFTERİNE İŞLETTİ

İlçe başkanı Altunal bu toplantıda CHP yöneticilerine, “Genel Merkez Bozkurt Uslu’yu aday yapacakmış. Biz Bozkurt Uslu ile çalışamayız. Genel Merkez bizden desteklediğimiz, çalışmak istediğimiz ve aday yapılmasını istediğimiz kişiyi karar defterine işlememizi istedi, karar almamızı istedi. Bu nedenle bir isim üzerinde karar alıp genel merkeze sunalım” demiş.

DOĞRUYU SÖYLEMİYOR

Fakat CHP Genel Merkezinden Altunal’a böyle bir bilgi kesinlikle verilmemişti.. Bunun üzerine de aynı toplantıda Emirşah Torun’un lehine bir karar alınmiş. Çünkü ilçe Başkanımız Emirşah Torun’un yapılan mülakat neticesinde raporunun olumsuz raporu olduğunu öğrenmişti. İlçe yönetimine Bozkurt Uslu’ nun aday gösterileceğini söyleyip, yanıltarak Emirsah Torun için kararın altina imza almış. Yani doğruyu söylemeyerek karar aldırıyorlar.

ÜÇ ADAYIN AÇIKLAMASI

Pazartesi günü karar Ankara’ya götürülüyor. Orada bir üç gün daha kalıyor Genel Merkezi ikna etmek için. Tekrar geri dönüyor Kocaeli’ye. Bu süre zarfında da diğer aday adaylarından Bozkurt Uslu, Tayfun Balıkçı ve Nurcan Kuşku, bu kararı duyuyorlar, ilçe başkanının tek bir adayı desteklemesini doğru bulmuyoruz diye açıklama yapıyorlar. Üye imzaları sunuyorlar ve ön seçim istiyorlar. Tüm bunların akabinde 2 Ocak’ta Gülseren Solmaz yine Emirsah Torunla birlikte Ankara’ya gidiyor, genel merkeze baskı kuruyor. İlla Emirşah Torun’u aday olarak görmek istiyoruz diye.

KONU İL BAŞKANINA GİDİYOR

Gelinen noktada İl Başkanı Bülent Sarı’ya bu durum aksettirilmiyor. İl başkanı süreçten haberi olduktan sonra ön seçimle ilgili talebi uygun görüyor, genel merkeze ön seçim yapılması doğrultusunda bilgi veriyor.

KARALAMA KAMPANYASI

Ancak şu an benim şahsımla ilgili bir karalama kampanyası yürütülüyor. “O İyi Parti’den geldi, bizden değil” gibi söylemleri üzülerek duyuyorum. Benim aday adaylığından çekildiğim dedikodularını yayıyorlar. Emirşah Torun lehine çekildiğimi söylüyorlar. Çekildigim yada Çekileceğim doğru değil. Ben buradan tüm CHP’li üyelerimize çağrıda bulunuyorum, benim aday adaylığından çekildiğim kesinlikle doğru değil.

HİÇBİR ADAY LEHİNE ÇEKİLMİYORUM

Ön seçime de karşı değilim. Keşke 1 ay önce belli olsaydı da daha sıkı hazırlanabilseydik. Aradığım üyelerden, “İlçe başkanı bizi aradı. Benim desteklediğim adaya ön seçimde oy verin.” dedi diyorlar. ” İlçeden bizi aradılar, Aynur Vergili Emirsah Torun icin çekiliyor” gibi söylemlerde bulunuyorlar. Ben üyeleri aradığımda” siz iyi partiden gelmişsiniz, çekılıyormuşsunuz” gibi sözlerle karşı karşıya kalıyorum. Ben ön seçimden hiçbir aday lehine çekilmiyorum.

CİDDİ BİR BÜTÇE AYIRDIM

Ben İyi Parti’de siyaset yaptım. İyi Parti’de blok oyum var. MHP’den destekleyen dostlarım var. Dolayısıyla CHP’nin seçmeninin dışında diğer seçmenlerden, sağ seçmenden oy alabilecek tek adayım. Ayrıca aday olmam halinde ciddi de bir bütçe ayırdım seçim kampanyası için diye kendimi tanıtıyorum.

HÜRRİYET VE YAVAŞ ÖRNEĞİ

CHP’de bir Mansur Yavaş örneği gibi, MHP’den geldi Ankara’yı aldı. Ben de İyi Parti’den geldim. Fatma Kaplan Hürriyet örneği gibi kadınım. Bende bir kadın aday olarak Körfez’i AKP’den alacak adayım. Bu konuda iddialıyım. CHP’li üyeler asla benim çekileceğim, pasif bir aday olduğum konusundaki söylemlere kesinlikle inanmasınlar. CHP’nin dışından oy getirecek tek aday benim, ben İyi Parti’den geldim.

KESİNLİKLE BU SÖYLEMLERE TEVESSÜL GÖSTERİLMEMELİ

Benim dışarıdan geldiğimi, onlardan olmadığımı söylüyorlar üyeleri arayıp. Emirşah’a destek istiyorlar. CHP adayı olarak sahaya çıktığımda İyi Parti’den gelmem pozitif bir durumdur, avantajlı bir durumdur. Sağ seçmenin oyunu almak için en güçlü aday benim. Üyelerimiz kesinlikle bu söylemlere tevessül göstermemeli.”