Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Körfez’in itirazı reddedildi! Özgür Özel gelebilir

Körfez Belediye başkanlığı seçimlerinde 1395 oy farkında karşılık 5 bin 14 oyun geçersiz sayılması ile ilgili yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP İl Seçim Kuruluna itiraz etmeye hazırlanırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Körfez’e gelebileceği ifade ediliyor.

Körfez Belediye başkanlığı seçimlerinde

Türkiye dün sandık başına gitti. Yerel seçimler ile birlikte belediyeleri 5 yıl yönetecek yeni başkanlar belirlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri ilk defa ikinci parti oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise uzun yıllar sonra birinci parti olmanın mutluluğunu yaşadı. Kocaeli’de ise 13-0 hedefi olan AK Parti hedefine ulaşamadı ve İzmit Belediyesi, Derince Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi’ni CHP’ye kaptırdı. Seçimin en sürpriz ilçelerinden biri ise Körfez ilçesi oldu. Cumhur İttifakının adayı Şener Söğüt 34 bin 209 oy alırken, rakibi Tayfun Balıkçı ise 32 bin 814 oy aldı. 1395 oy farkının olduğu Körfez’de geçersiz sayılan oyların sayısı ile bir hayli dikkat çekti. İlçede toplam 5 bin 14 oy geçersiz sayıldı.

“ÖZGÜR ÖZEL GELEBİLİR”

Körfez Belediye Başkanlığı için CHP tarafından yapılan 3 ayrı itiraz dilekçesini incelemek için saat 14.30’da toplanmaya başlayan İlçe Seçim Kurulu yaklaşık 7 saat sonra karar verdi. Körfez Ticaret Odası Mustafa Efe Salonu’nda görev yapan İlçe Seçim Kurulu, yapılan itiraz dilekçelerini incelemek üzere 7 saat önce toplandı. Salon önünde bekleyen CHP ve AK Parti gurupları, salondan çıkacak olan kararı beklerken görüşmelerin uzaması nedeniyle İstanbul’dan avukatların geldiği ve Genel Başkan Özgür Özel’in de Körfez’e gelebileceği ifade edildi. Öte yandan CHP’nin yaptığı itiraz ilçe seçim kurulu kararı ile reddedildi. CHP’nin İl Seçim Kurulu’na başvurması bekleniliyor.