CHP kurultayı ne zaman? CHP genel başkan adayları 2023

CHP genel başkanlık seçimi için hareketlilik başladı. Muhalefet liderinin belli olacağı büyük gün öncesi CHP genel kurultayı ne zaman araştırmaları sıklaştı. İşte merakla beklenen CHP kurultay tarihi ve CHP genel başkan adayları 2023 listesi..

CHP kurultayı ne zaman? CHP genel başkan adayları 2023

CHP kurultayı ne zaman? CHP genel başkan adayları 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel kurultay hareketliliği başladı. Büyük gün öncesi adaylık açıklamaları gelmeye başladı. 15 Eylül Cuma günü basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel adaylığını ilan etti. Açıklamanın ardından CHP genel başkanlık seçimi ne zaman? CHP genel kurultayı ne zaman? CHP genel başkan adayları 2023 araştırmaları yapıldı. 15 Eylül Cuma günü saat 14.00'te genel başkanlık adaylığını duyuran CHP Grup Başkanı Özgür Özel kurultay için tarih verdi. CHP genel başkan adayları 2023 listesine adını yazdıran Özgür Özel, "5 Kasım partimiz için hepimiz için uygundur" dedi.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI 2023

Değişim tartışmaları ve kurultay sürecine ilişkin dikkat çeken mesajlar veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben aday olmayacağım. Daha önce de hiç aday olmadım. Hiç dilekçe vermedim. Örgüt aday gösterdi. Yapılacak kurultayda da ben aday olmak için başvurmam, dilekçe vermem. Örgüt aday gösterirse aday olurum" dedi. Bugün itibariyle Özgür Özel CHP genel başkan adayları 2023 listesine adını resmen yazdırdı. Öte yandan eski Genel Başkan Altan Öymen’in yeğeni Örsan Öymen de bugün adaylığını açıkladı.

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLAMA

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını resmen açıklayan Özgür Özel, "Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için, gençleri partimizin merkezine almak için kadınların etkin olacağı siyaset tarzını güvence altına almak için, sağlık hizmetlerinden herkesin eşit yararlanması için, parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" dedi.