CHP Lideri Özel; "15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?"

Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ”15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?" dedi.

CHP Lideri Özel; "15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?"

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da 3 subayın Atatürk’ün fotoğrafını yakalarına takmaması üzerine Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yayınlamıştı. Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlarla ilgili önemli bir iddia gündeme gelirken, Cumhriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'de açıklamalarda bulundu.

SADAT İDDİASI

Gazeteci Tolga Şardan bugünkü yazısında mescitte iki farklı dini grup arasında tartışma yaşandığı ve grup üyelerinin, diğer gruba üye olan bir kişiye, “Sen bizim cemaatten değilsin, bize namaz kıldıramazsın” dediği ve gruplar arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. Şardan yazısında ikinci bir iddia da daha bulundu. Tolga Şardan “Atatürk’ün fotoğrafını takmak istemediği iddia edilen subayların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldıkları iddiası mevcut. Hatta, SADAT’la bağlantısı olan bir sivil toplum örgütünün de bu organizasyon içinde yer aldığı öne sürülüyor” diye yazdı.

"GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı buluşmada “Tuzla Piyade Okulu ile ilgili iddialar gündemde, orada olan biten nedir?” sorusuna Güler, "Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir” dedi.

"15 TEMMUZ'DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise X hesabından açıklama yaptı. CHP Lideri; “ 10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananları dikkatle takip ediyoruz. Yakalarına Atatürk rozeti takmayı reddeden 3 teğmen ve onlara itiraz eden 4 arkadaşının yaşadıkları gündeme gelmişti. Soruşturma açıldığını duymuştum. Öğrendim ki 7'si birden amirleriyle birlikte açığa alınmış" dedi. “Biz bu tarikatlara Atatük'ün ordusunu açarsak günü geldiğinde bunlar Atatürk'ün resmini takmayacak hadsizliği gösterirler” sözleriyle açıklamasını sürdüren CHP Lideri, “Siz 15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız. 15 Temmuz'da Atatürk'e husumet duyanlar darbeye kalktı. Sonra ne oldu, hepiniz apar topar Atatürk resimleri asmaya kalktınız” ifadelerine yer verdi.

"NİYE SÖYLEMİYORSUN?"

CHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyor ki ‘Yakalarına takmaları gereken fotoğrafı.’ Ne fotoğrafı? Niye söylemiyorsun, ‘Atatürk fotoğrafını’ diye de sadece ‘fotoğrafı’ diyorsun. ‘Toplu iğne olmadığı için takmayan’ savunmasını yapmak, avukatlığını yapmak size mi düştü? Onlara itiraz eden 4 teğmen, Atatürk’ün ocağında, Atatürk’ün resmini yakasını takmayan tarikatçılara itiraz ediyor. Öyle toplu iğnenin yokluğundan olsa onu herkes bilir ve o ihtiyaç hemen giderilir. Onların ne niyette oldukları, niye takmadıkları ve esas olarak neyi amaçladıklarını elbette biliyorlar. İşin daha pis kokan tarafı da ne biliyor musunuz?" açıklamasında bulundu.

"PSİKOLOJİK ALTYAPISINI HAZIRLAMIŞTI"

Bu açıklamadan 4-5 gün önce Yeni Şafak Gazetesi, ‘teğmenler cunta’ diye haber yaparak, yakalarına Atatürk resmi takmayanları değil de onlara tepki gösterenleri ‘cunta’ diye yaftalayarak, FETÖ taktiklerine başvurmuş ve bugün ortaya çıkacak olan bu haberlerin psikolojik altyapısını hazırlamıştı. Tam da sorun burada işte. Siz bu tarikat ve cemaatlere Atatürk’ün ordusunu açarsanız, onların orada yerleşmesine, onların orada yapılanmasına izin verirseniz, günü geldiğinde bunlar, Atatürk’ün resmini takmayacak hadsizliği gösterirler. Siz ,15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız? 15 Temmuz’da Atatürk’ün resmini savunanlar değil Atatürk’ün resmini takmak istemeyenler, Atatürk’e husumet duyanlar, Atatürk’ten nefret edenler darbeye kalkıştı. Sonra ne oldu?" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ