CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü kimdir, neden öldü?

CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü kimdir, neden öldü?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Döğüşçü'nün kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini duyurdu. Parti içerisindeki görevlerinin yanı sıra Osmaniye'de birçok önemli pozisyonda bulunan Döğüşçü'nün vefatı, partide büyük bir üzüntü yarattı.

MEHMET ORHUN DÖĞÜŞÇÜ KİMDİR?

1973 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Orhun Döğüşçü, ilk öğrenimini Kadirli Rasim Ünal İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra Adana Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Kimyager Şeyda Döğüşçü ile evli olan Döğüşçü'nün İbrahim adında bir oğlu bulunmaktadır.

Mehmet Orhun Döğüşçü, siyasi kariyerine CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlamış ve birçok önemli görevde bulunmuştur. Kadirli Belediye Meclis Üyeliği, İlçe Başkanlığı, Milletvekili adaylığı gibi görevleri üstlenen Döğüşçü, partinin önemli isimlerinden biri olarak tanınmaktadır.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Döğüşçü'nün vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğimiz Osmaniye İl Başkanımız, kardeşim Mehmet Orhun Döğüşçü'ye Allah'tan rahmet, ailesine, örgütümüze ve Osmaniye'ye başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.