CHP Parti Meclisi seçiminde kim ne kadar oy aldı? Oğuz Kaan Salıcı liste dışı…

CHP Parti Meclisi seçiminde kesin sonuçlar belirlendi. Partinin önemli isimlerinden Oğuz Kaan Salıcı liste dışı kaldı.

CHP Parti Meclisi seçiminde kim ne kadar oy aldı? Oğuz Kaan Salıcı liste dışı…

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hemen hemen tamamlandı gibi. Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Oy verme işlemleri sabah saat 05:30 sıralarında tamamlandı. Yaklaşık 7 saat süren oy sayımının ardından Parti Meclisi ve YDK üyeleri belli oldu.

ANAHTAR LİSTEDEYDİ, GİREMEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in anahtar listesinde yer alan önceki dönem Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclisine girmeyi başaramadı. Öte yandan diğer Kocaelili adaylar DSP Kocaeli eski Milletvekili Muhammet Turhan İmamoğlu, kurultay delegesi Dilesen Karataş ile Arzu Durulmuş da PM listesine giremedi. Böylece CHP’nin yeni PM’sinde Kocaeli’den kimse yer almadı.

LİSTE DIŞI KALDI

Parti Meclisi oylamasında kesin sonuçlar belli olduktan sonra dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde CHP’nin en kilit isimlerinden biri olan, Kocaeli örgütüyle ve Milletvekili Harun Yıldızlı ile de iyi bir ilişki içerisinde olan Oğuz Kaan Salıcı, kadın kotası nedeniyle PM listesinden düştü. Oğuz Kaan Salıcı PM seçimlerinde 363 oy almıştı.

İŞTE CHP PARTİ MECLİSİ SEÇİMİNDE ALINAN OYLAR

CHP Parti Meclisi seçiminde kim ne kadar oy aldı? Oğuz Kaan Salıcı liste dışı… - Resim : 1

CHP Parti Meclisi seçiminde kim ne kadar oy aldı? Oğuz Kaan Salıcı liste dışı… - Resim : 2

CHP Parti Meclisi seçiminde kim ne kadar oy aldı? Oğuz Kaan Salıcı liste dışı… - Resim : 3

Kaynak: HABER MERKEZİ