CHP PM’ye yoğun ilgi! İkinci kez uzatıldı

CHP Kurultayının ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi seçimleri yapılacak. Çarşaf liste ile yapılacak seçimlerde başvurular saat 19.00’a kadar uzatıldı.

CHP PM’ye yoğun ilgi! İkinci kez uzatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı ikinci gününde devam ediyor. Kongrenin ilk gününde bir devir sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 13 yıl Genel Başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kaybetti. Partinin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.

2 KERE UZATILDI

2 gün sürecek olan kongrenin ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçimi yapılacak. Kurultaydan sonra partinin en etkili organları olan PM’de 60, YDK’da ise 15 üye seçimlerle belirlenecek. Gün içinde yapılan değişiklik ile başvuru saat 16.00’a alınmıştı. İlerleyen saatlerde yeni bir karar daha imza atılarak başvurular saat 19.00’a kadar uzatıldı.

500 BAŞVURU BEKLENİYOR

Parti Meclisi seçimleri, CHP’nin tüzüğü gereği çarşaf listeyle yapılacak. Çarşaf liste, 10 kurultay delegesinin imzasını alan herkesin aday olabileceği anlamına geliyor. PM seçimi için 500’e yakın başvurunun gerçekleşmesi bekleniyor.