Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan adayı kim? Candan Yüceer kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart 2024 tarihinde

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Candan Yüceer olarak belirlendi. Peki, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer kimdir? İşte detaylar:

Candan Yüceer, 1973 yılında dünyaya gelmiş ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Hekimlik kariyerine Ankara, Samsun ve Tekirdağ’da devam etmiştir. Yüceer, Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine de damgasını vuran Yüceer, 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Tekirdağ Milletvekili olarak görev yapmıştır. Üç dönem boyunca CHP Parti Meclisi üyeliği görevini üstlenmiş olan Yüceer, aynı zamanda CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Bu görevi sırasında Türkiye genelinde birçok cezaevi, çocuk sevgi evleri, kadın konukevleri ve madde bağımlılığı ile mücadele eden AMATEM ve ÇEMATEM’leri ziyaret ederek çalışmalarda bulunmuştur.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği gibi önemli görevlerde de bulunan Candan Yüceer, seçim sürecinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin güvenilir isimlerinden biri olarak aday gösterilmiştir.