CHP TTB kararına tepki gösterdi; "Yanındayız" dedi

Tabipler Birliği Merkez Konseyi'nin dün görülen davasında nkara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin karar vermişti. CHP STK'lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Selman Kurcan konuya dair yazılı basın açıklaması yayınladı. Kurcan yayınladığı açıklamada; "İktidar, toplumsal muhalefeti bastırma ve sindirme aracı haline getirdiği yargı eliyle Anayasa’yı ve hukukun yok saymaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP TTB kararına tepki gösterdi; "Yanındayız" dedi

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadelerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında "terör propagandası yapmak" suçundan 27 Ekim 2022 tarihinde 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamı gereğince tutuklanmıştı. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alınmasına karar vermişti. Cumhuriyet Halk Partisi Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Sorumlu İlçe Genel Başkan Yardımcısı Selman Kurcan basın açıklaması yayınladı.

"YARGI ELİYLE ANAYASA'YI YOK SAYMAKTADIR"

Cumhuriyet Halk Partisi Sivil Toplumlar Kuruluşları'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selman Kurcan yazılı olarak yayınladığı basın açıklamasında, "İktidar, toplumsal muhalefeti bastırma ve sindirme aracı haline getirdiği yargı eliyle Anayasa’yı ve hukuku yok saymaktadır" ifadelerini kullandı.

"SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Genel Başkan Yardımcısı Selman Kurcan iktidara yönelik olarak; "Meslek örgütlerini de siyasi kadrolaşma alanı olarak dizayn etmek ve meslek örgütlerinin özerkliğini ortadan kaldırmak istemektedir" açıklamasını yaparken; "Her geçen gün artan yoksulluk, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına, demokratik haklara yönelik saldırılara karşı; emek, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar etmeye; hak, hukuk ve adalet için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"TTB'NİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

Kurcan yazılı olarak yayınladığı açıklamasının devamında; "Tabipler Odasına yönelik bu keyfi yargılama süreci ve hukuki dayanaktan yoksun olarak TTB Merkez Konsey üyelerinin görevden alınması, kayyım atanması, tüm meslek örgütlerine, odalara, sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine bir gözdağı verme amacı taşımaktadır. Hekimlik mesleğinin toplumsal sorumluluğunu her koşulda yürekten hisseden TTB’nin yargı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız. Her geçen gün artan yoksulluk, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına, demokratik haklara yönelik saldırılara karşı; emek, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar etmeye; hak, hukuk ve adalet için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN