CHP Zonguldak Belediye başkan adayı kim? Tahsin Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlıklarını sürdürüyor. CHP, 242 seçim çevresinde 6'sı büyükşehir olmak üzere birçok belediye başkan adayını belirledi. Bu adaylardan biri de Zonguldak için belirlenen Tahsin Erdem oldu.

Tahsin Erdem, 1964 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümünden mezun oldu. Siyasi kariyerine Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Başkanlığı ile adım atan Erdem, daha sonra Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Sekreterlik ve başkan yardımcılığı görevlerine seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında da aktif olarak siyasete devam eden Tahsin Erdem, Zonguldak Belediye Meclisi Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulundu. 2019 yılında ise Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı'na seçilen Erdem, 30 yıldan fazla bir süredir mali müşavir olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Tahsin Erdem, Zonguldak'ın belediye başkanlığı için CHP'nin güvenilir isimlerinden biri olarak aday gösterildi. Zonguldaklıların gönlünde taht kurmuş olan Erdem'in, yerel seçimlerdeki performansı merakla bekleniyor. Tahsin Erdem, deneyimi ve siyasi birikimiyle Zonguldak'a hizmet etmeye aday olduğunu belirterek seçmenlerden destek istiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ