CHP'de gergin anlar: 'Yeter ulan!'

31 Mart'ta yapılacak olan seçime kısa bir süre kala siyasi partilerde de adaylar belli olmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise PM toplantısının ardında bazı illerde, ilçelerde ve büyükşehirlerde adaylar belli oldu ancak PM toplantısında bir de gerilim yaşandı.

CHP'de gergin anlar: 'Yeter ulan!'

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye belediye başkanlarını belirleyecek. AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde, MHP'nin de bugün 55 ilde adaylarını açıklarken gözler 12 askerin şehit olması ve Can Atalay davasında yaşanan gelişmelerden dolayı aday açıklamalarının ertelendiği Cumhuriyet Halk Partisi'ndeydi. CHP'de bugün Aydın, Adana, Hatay, Mersin, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tekirdağ gibi illerin yanı sıra İstanbul'un da aralarında olduğu birçok ildeki ilçe belediye başkan adayları kamuoyu ile paylaşıldı.

ÇAKIR VE BAŞARIR ARASINDA GERGİNLİK

CHP'de adayların açıklanmasının yanı sıra bir de PM toplantısında gerginlik meydana geldi. İddiaya göre, Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır PM’ye girmeye çalıştığı ve Ali Mahir Başarır'a bağırarak salondan çıktığı öne sürüldü. Mersin'in Mezit ilçesine atanacak olan adayla ilgili anlaşmazlıktan meydana gelen olayda, Çakır'ın Başarır'a "Yeter Ulan!" dediği iddia edildi. Hasan Ufuk Çakır'ın Mezit'in Seyit Özananar, Başarır’ın ise Ahmet Serkan Tuncer’e destek verdiği belirtildi

SALONDAN AYRILDI.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi toplantısında gerilim yaşandı. Toplantı sırasında Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a yönelik sert bir çıkışta bulunarak salondan ayrıldı. Olay, Mersin’in Mezitli ilçesine atanacak belediye başkan adayları üzerindeki anlaşmazlık sebebiyle meydana geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ