CHP’de hareketli kurultay! İkinci tur öncesi ‘sahte mesaj’ oyunları

CHP kurultayında birinci tur seçimlerini Özgür Özel’in önde tamamlaması sonrası değişimden yana olan İstanbul İl Başkanı adına üyelere SMS atıldı. Söz konusu SMS’lerde Kılıçdaroğlu’na oy istendi.

CHP’de hareketli kurultay! İkinci tur öncesi ‘sahte mesaj’ oyunları

CHP’de 38. Olağan Kurultayında nefesler tutuldu. 1366 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kurultayda sandıklar açıldı. Kurultayda Özgür Özel 682 oy alırken, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Seçimde ilk turda Özgür Özel’in kazanması sonrası salonda hareketli dakikalar yaşanıyor. 18 oyla ilk turu Özgür Özel’in önde tamamladığı seçimde 18 de geçersiz oy bulunuyor.

SAHTE SMS GÖNDERİLDİ

İkinci tur seçimleri saat 12.30 itibari ile başlayacak. İkinci tur oy kullanma işlemleri öncesi delege oyunları da başladı. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına üyelere sahte mesaj gönderildi. Özgür Çelik adı ile gönderilen sahte SMS’te, “İstanbul delegeleri başta olmak üzere 81 kurultay delegeleri, değişimden yana olsak da sonucun genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olmasını bu saatten sonra temenni ediyorum. Hak Hukuk adalet” ifadeleri yer aldı.

YALANLADILAR

Durumun ortaya çıkması sonrası değişimden yana olan İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik durumu yalandı. Sahte mesaj sonrası Özgür Çelik ve Genel Başkan adayı Özgür Özel durumu yalanlayan SMS’leri üyeler ile paylaştı. Özgür Özel ismi ile atılan SMS’te üyeler sahte SMS’lere karşı uyardı.

CHP’de hareketli kurultay! İkinci tur öncesi ‘sahte mesaj’ oyunları - Resim : 1

CHP’de hareketli kurultay! İkinci tur öncesi ‘sahte mesaj’ oyunları - Resim : 2

CHP’de hareketli kurultay! İkinci tur öncesi ‘sahte mesaj’ oyunları - Resim : 3