CHP'de istifalar bitmiyor: Tepki gösterdiler, MHP'ye geçtiler

Çok sayıda kişi CHP’ye tepki göstererek partiden istifa etti.

CHP'de istifalar bitmiyor: Tepki gösterdiler, MHP'ye geçtiler

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, Türkiye siyaset sahnesinde önemli bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), PKK'nın siyasi uzantısı olan DEM Parti ile Kars'ta "kent uzlaşısı" adı altında bir ittifak kurarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak, bu ittifak CHP içinde rahatsızlıklara yol açtı. Kars’ta, CHP’nin DEM ile kurduğu ittifaka tepki gösteren birçok CHP'li, Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılım sağladı.

Kars'ta CHP'nin DEM Parti ile yaptığı ittifaka karşı çıkan CHP'liler, MHP çatısı altında birleşmeye karar verdi. Özellikle vatan ve Atatürk sevdalılarının yoğun katılımıyla gerçekleşen bu birleşme, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın güçlenmesine büyük bir katkı sağladı.

"HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYORUZ"

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, partiye katılanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün büyük bir kalabalıkla hem partimize, hem Cumhur İttifakı'na katılarak bize güç verenlere teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı zafer Cumhur İttifakı'nındır ve Prof. Dr. Ötüken Senger Kars'ın Şehrül-Emin'i olacaktır" dedi.

"SANDIKTA GEREKEN CEVABI VERECEK"

Cumhur İttifakı MHP Kars Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger, katılımcılara teşekkür ederek, "Hepinize yanımızda yer aldığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu. Senger, Karslıların yerel seçimlerde sandıkta gereken cevabı vereceğine inandığını vurguladı.

KARS'IN GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE

MHP'ye yoğun katılım sağlayan Bülent Toraman ise, "Kars'ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Biz buraya gelerek elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. CHP ve DEM'in aleni bir şekilde iş birliği yapması beni ve benim gibi nice vatan, millet, Atatürk sevdalılarını üzmüş ve rahatsız etmiştir. Artık bizler de MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacağız" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ