CHP’de listeler askıya çıktı!

Kongre sürecinin başladığı Cumhuriyet Halk Partisinde delege seçimleri için üye listeleri askıya çıktı

CHP’de listeler askıya çıktı!

Geçtiğimiz ay gerçekleşen genel seçimlerin ardından siyasi partilerde kongre süreci için start verildi. Önceki seçime oranlar milletvekili sayısı düşen ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmemesi sonrası kazan kaynıyor. Değişim seslerinin yükseldiği partide kongre süreci merakla bekleniyor.

KONGRE SÜRECİ BAŞLAYACAK

Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı karar doğrultusunda partide delege seçimi süreci başladı. Süreç ile ilgili il ve ilçe başkanlıklarına genelge de gönderildi. Genelge kapsamında delege seçimi üçin üye çizelgeleri bugün itibari ile askıya çıktı. 21 Haziran gününe kadar ilçe Başkanlıklarında askıda duracak olan listelere itirazlar ilçe örgütlerine yapılabilecek ve ilçe yönetimleri yapılan itirazları başvuru tarihinden en fazla 2 gün içerisinde karara bağlayacak. 3-30 Temmuz tarihlerinde ise üyeler, ilçe delege seçimleri için mahallelerinde sandık başına gidecek. Sürecin tamamlanması ile ilçe ve il kongreleri için hazırlıklar başlayacak.

“ÜYELERİMİZİN TAKDİRİ”

CHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Yetgin Kunter süreç ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde 401 delege belirlenecek. Delege çalışmaları devam ediyor. Mahalle bazında delege sayıları henüz belli değil. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bilgi verilecek. Şuanda delege seçimlerine hazırız. Devamı üyelerimizin takdiri. Kısa bir dönemde 2 seçim atlattık” dedi.