Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de PM bugün: Kocaeli adayı belli olacak!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde partilerdeki çalışmalar devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi de 31 Mart gündemiyle bugün Ankara’daki parti genel merkezinde toplanacak. PM sonrasında yeni adayların kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

31 Mart'ta yapılacak olan

31 Mart’a az bir zaman kala, siyasi partilerdeki çalışmalar da devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi de 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarına devam ediyor. Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu birçok büyükşehir, il ve ilçe adaylarının da açıklanabileceği öngörülüyor.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde İzmir’de daha önce açıklanan Çiğli ve Karaburun adaylarının da gelen tepkiler sonucunda yeniden değerlendirileceği ve adayların geri çekilebileceği söyleniyor.

ANKARA, MUĞLA VE HATAY

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak. MYK toplantısının ardından PM’ye geçilecek. Edinilen bilgilere göre ise, Ankara, Muğla ve İstanbul’un yanı sıra Hatay’ın bazı ilçe adayları da Parti Meclisi’nin onayına sunulacak.

ÇANKAYA’DA ÇİFTÇİ VE GÜNER’İN İSMİ GEÇİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in tekrar aday yapılmayacağı konuşulurken; Taşdelen’in yerine MYK üyesi Gül Çiftçi ile PM üyesi Hüseyin Can Güner’in aday yapılacağı konuşulurken; Güner’in, Özgür Özel’in avukatı olmasından dolayı parti tabanından tepkiler gelirken; Çiftçi için de MYK üyesi olması anımsatılarak, “Eğer MYK üyelerine adaylık yolu açılırsa, başka MYK üyelerine de bu yol açılır” yorumları yapılıyor.

Kadıköy’de kadın aday seçeneği ağırlık kazanırken, Ekrem İmamoğlu’nun belirleyici olduğu İstanbul’da kendisine yakın bir isim olan Tülin Hadi’nin isminin geçtiği ve en güçlü aday olarak görüldüğü iddialar arasında yer alıyor. Bodrum’da ise kadın adayın gösterilebileceği belirtiliyor.

SARIGÜL KOCAELİ’YE Mİ, ORDU’YA MI?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi için, Kocaeli’ye de adı geçen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün ismi geçse de adaylığına ihtimal verilmediği ve Seyit Torun ile Atila Şahin’in adının geçtiği konuşuluyor. Seyit Torun ise daha önce belediye başkanlığı yaptığından dolayı adaylığa tekrar sıcak bakmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için de Sarıgül’ün yanı sıra Atasoy Bilgin’in de adı geçiyor.

ÇİĞLİ VE KARABURUN ADAYLARI GERİ ÇEKİLEBİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir’deki adayların açıklanması sonrasında Çiğli’ye aday gösterilen Malatyalılar Derneği Başkanı Uygar Yıldırım ve Karaburun’a aday gösterilen Nurşen Balcı isimlerinin yeniden değerlendirileceği ve gerekirse geri çekileceği kulislerde konuşuluyor.